Nieuwe video: Lily Allen – Not Fair

YEEHAW! Lily Allen goes country & western voor haar nieuwe videoclip. We zien de “pretty little lady” te gast bij de Porter Wagoner Show waar de kippen nog ouderwets over de grond scharrelen en de bandleden rondlopen met een matje in hun nek.

Het is er weer eens één van regisseusse Melina Matsoukas (haar derde in 2009) en ze maakt zich er deze keer een beetje makkelijk vanaf. Ten eerste omdat de Porter Wagoner Show gedurende de jaren zestig en zeventig echt werd uitgezonden in Amerika. De aankondiging aan het begin van de videoclip kon Melina dus rechtstreeks uit een oude aflevering plukken.

En ook tijdens Lily’s optreden blijven de verwachte grappen en grollen achterwege. Er zijn een paar subtiele hints en onderlinge blikken die erop wijzen dat het liedje (over een jongen die nogal slecht presteert in bed) weleens over de gitarist zou kunnen gaan, maar het komt nooit tot een echte confrontatie. Not Fair is daarmee een grappig tv-optreden in country-sfeer, maar het ‘Snoop Dogg-effect’ blijft uit. Van Lily Allen verwacht je een grappige videoclip (dus moet ze iets harder haar best doen om ons aan het lachen te maken) terwijl het bij de lijzige rapper al een grote verrassing was dat Melina hem überhaupt zo gek kreeg dat hij al die malle outfits wilde aantrekken.

En de muziek?

De grappigste regels zijn helaas weggepoetst (en dat terwijl ‘wet’ ‘patch’ en ‘head’ op zichzelf helemaal geen schunnige woorden zijn, eigenlijk had je aan het begin van het tweede couplet dus moeten horen: I lay here in this wet patch/in the middle of the bed/I’m feeling pretty damn hard done by/I spent ages giving head), maar wat overblijft is nog steeds een lekker venijnig popliedje. De country-invloeden zijn op z’n minst verrassend, maar nadat je over de eerste schrik heen bent klinkt het toch best okee.

Met dank aan Tim Kraaijvanger voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Lily Allen – Not Fair

 1. ik

  dat nieuwe album van haar is echt geweldig!

    /   Reply  / 
 2. sjorzke

  harstikke leuk liedje! leuke clip maar mocht net iets meer in gebeuren

    /   Reply  / 
 3. Roxanna

  jammer, hij is niet meer te zien!

    /   Reply  / 
 4. ..

  Knappe song, goed gevonden tekst.
  Maar had meer van videoclip verwacht.

    /   Reply  / 
 5. Mark

  Het stukje “I lay here in this wet patch/in the middle of the bed/I’m feeling pretty damn hard done by/I spent ages giving head” hoor ik toch echt vanaf 1:36? of hoor ik dat alleen maar omdat ik het liedje al te vaak vanaf de cd heb gehoord?

    /   Reply  / 
 6. Erik Auteur

  Verdraaid, je hebt gelijk! Bij de versie die hier eerst stond was dat stukje vakkundig weggepoetst. Toen die van YouTube werd verwijderd heb ik ‘m vervangen en hier is het liedje inderdaad ongecensureerd te horen. Leuk!

    /   Reply  / 
 7. MrMaikey

  Haha moest in het begin wennen aan de single keuze maar vind het wel leuk uitgepakt. Haar nieuwe cd is echt een van de leukste die ik sinds lange tijd gehoord heb, SUPER!!

    /   Reply  / 
 8. Pingback: Nieuwe video: All Parallels - Funeral Pyre Eyes | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>