Nieuwe video: The Sheer – The Devil On His Own

Stel je het volgende idyllische tafereeltje eens voor: zondagochtend, de vogeltjes fluiten, de zon schijnt door het slaapkamerraam en een vrouw kijkt gelukzalig naar haar slapende echtgenoot. Wat een liefde! Wat een geluk! Wat een… hé, wacht eens even… waarom is die echtgenoot vastgebonden!?

Welkom in The Devil On His Own, een subtiele psychologische thriller geschreven en geregiseerd door Sheer-bassist Jorn van der Putte (met een beetje hulp van regisseur Patrick Louwerse). De man heeft schijnbaar niks misdaan, en toch zit hij even later vastgebonden en gekneveld aan de ontbijttafel. Je staat als kijker doodsangsten uit als zijn vrouw een eitje voor hem kookt. Zonet goot ze ook al ‘per ongeluk’ gloeiendhete koffie over zijn hand.

De songtekste suggereert dat meneer misschien toch niet zo onschuldig is als de videoclip doet vermoeden (baby when you’re far away from home / he’s not always alone), maar om hem op deze manier te martelen gaat wel heel erg ver. Als de vrouw aan het einde van de video wakker schrikt en zich even later aan de ontbijttafel haar droom weer herinnert heeft ze heel wat om over na te denken.

En de muziek?

Vijf jaar geleden was opwinding nog het sleutelwoord bij The Sheer, maar anno 2009 draait het blijkbaar allemaal om de country ‘n western. The Devil On His Own is een gezapige country-ballad waar wij niet heel erg warm van werden. Het is toch niet echt ons ding, die lap steel guitar waar dat karakteristieke country-geluid mee wordt gemaakt. Dat is niet echt kritiek en wij wensen The Sheer veel succes met hun nieuwe muzikale richting. Persoonlijk haken wij hier echter af.

Met dank aan Shira voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Sheer – The Devil On His Own

  1. Koeno

    Ik zou hem toch nog even bespreken, voor mij tot nu toe de beste video van het jaar. I love Martin de Thurah, echt al zijn clips zijn goed, denk aan: Changes (Will Young) of What Else Is there? (Röyksopp). Deze video weer compleet vervreemdend, maar want een prachtige ambience:

    Fever Ray – When I Grow Up
    http://www.vimeo.com/3108686

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>