Nieuwe video: Taylor Swift – The Best Day

Hoe krijgt een zangeres van suikerzoete country ballads het voor elkaar om zelfs onze ijskoude harten te ontdooien? Door een suikerzoete country ballad over haar moeder aan te kleden met zelfgemaakte homevideo’s uit het familie-archief. Probeer maar eens niet vertederd te raken als je Taylor Swift ziet opgroeien van een eigenwijze peuter in een zelfverzekerde jonge vrouw.

Niets is in scene gezet. Niemand acteert. Dit is Taylor Swift’s leven zoals het is. Van het kleine meisje met het grote haar, tot de puber die gitaar leert spelen. De jaren vliegen voorbij en het is ontroerend in al zijn eerlijkheid. We hopen niet dat al teveel artiesten Taylor’s voorbeeld gaan volgen zodat het een goedkoop trucje wordt, maar deze video en dit liedje zijn een zeldzaam goede combinatie.

Zelfs de sentimentele tekst van het liedje (dat wij – laat daar geen misverstand over bestaan – helemaal niks vinden) mist zijn uitwerking niet met deze beelden eronder. Taylor Swift babbelt over haar ouders en een paar willekeurige jeugdherinneringen, maar het oogt allemaal zo liefdevol en oprecht dat heel wat mensen een brok in hun keel gaan voelen bij dit eerbetoon aan Taylor’s moeder.

En de muziek?

En toch vinden we het nog steeds niks. Het is niets persoonlijks en voor wat het waard is: The Best Day is waarschijnlijk het minst vervelende liedje dat we van haar gehoord hebben, maar fans van Taylor Swift zullen wij nooit worden. Haar muziek lijkt voorbestemd om te belanden onder sentimentele montages in waargebeurde drama’s zoals RTL4 ze vroeger uitzond op woensdagavond. Sorry Taylor.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Taylor Swift – The Best Day

  1. RS

    BOOOOOOOORRRIINGGG!!!

      /   Reply  / 
  2. Carina

    Je zegt dat het idee van een videoclip bestaande uit zelfgemaakte homevideo’s uniek is, maar Eminem heeft in 2005 al een vergelijkbare clip gemaakt (Mockingbird) – alleen dan homevideo’s van zijn gezin. Linkje: http://www.youtube.com/watch?v=S9bCLPwzSC0

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>