Nieuwe video: Ramona Falls – I Say Fever


Kennen jullie de collages van Max Ernst? Het Amerikaanse bandje Ramona Falls duidelijk wel. Max Ernst was een kunstenaar die in de jaren ’30 van de vorige eeuw boeken maakte met titels als ‘Een week vol vriendelijkheid’ en ‘De vrouw met honderd hoofden.’ De surrealistische tekeningen die erin stonden waren collages die Ernst bij elkaar plakte uit oude encyclopediën en andere boeken uit de negentiende eeuw

Door bijvoorbeeld dierenhoofden op mensen te plakken en die personages in vreemde situaties te plaatsen creëerde Max Ernst onheilspellende beeldverhalen die tachtig jaar later nog steeds tot de verbeelding spreken. Ooit volgden wij een kunstgeschiedenisles waarin al het plezier uit zijn werk werd gezogen door het helemaal dood te analyseren, daarom willen we er op deze plaats niet teveel woorden aan vuil maken. Kijk zelf maar, en probeer daarna ook zelf de verbanden tussen deze tekeningen en de videoclip van Ramona Falls te achterhalen.

KUNSTGESCHIEDENISLES MET VIDEOCLIPS PUNT BLOG


Directe link

En de muziek?

Leuke indie rock van dit onbekende bandje (volgens wikipedia is zanger Brent Knopf ook actief in de band Menomena, maar daar hebben wij óók nog nooit van gehoord). I Say Fever begint relatief ingetogen, maar explodeert halverwege in een refrein vol gierende gitaren en vervormde zang. Hier zouden we best meer van willen horen! Voor wie ook geïnteresseerd is: het album Intuit kwam uit in augustus en is vermoedelijk alleen te koop bij de betere muziekwinkels.

Met dank aan wessel voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Ramona Falls – I Say Fever

  1. Justin

    Had ook nog nooit van dit bandje gehoord, maar gelukkig kijk ik zo nu en dan op deze site zodat ik dit soort bands tegenkom! Zeker een goed nummer, ook even naar andere nummers geyoutubed en het is zeker het luisteren waard! Bijzondere clip bij dit nummer, erg leuk!

      /   Reply  / 
  2. Ebocrombi

    Wow!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>