Nieuwe video: Paolo Nutini – Pencil Full Of Lead


Paolo Nutini probeert van iedere videoclip iets leuks te maken. Dat is tof, want met zijn muziek zou hij net zo makkelijk kunnen gaan voor de standaard jongen-ontmoet-meisje verhaaltjes. Een echte held dus. Voor Pencil Full Of Lead liet hij een klei-versie van zichzelf maken door animatiespecialist Corin Hardy (Bedshaped, Warrior’s Dance). Aan het begin van deze stopmotion-video verloopt alles volgens plan, maar dingen lopen uit de hand als klei-Paolo handtastelijk wordt met zijn danseressen.

Terwijl het kleipoppetje in de eerste helft van de video danste en zong dachten wij: ‘dit is leuk, maar eigenlijk zonde van de moeite. Waarom een kleipoppetje maken als je hem alleen dingen laat doen die Paolo Nutini net zo goed zelf had kunnen doen?’ Het was alsof Corin Hardy onze gedachten kon lezen, want precies op dat moment begonnen de danseressen dingen te doen die ze beslist niet met de echte Paolo hadden kunnen doen.

Geen zorgen, we zullen de afloop niet verklappen. Dit is één van die video’s die iedereen zelf moet ervaren. Zonder spoilers vooraf. Kijk en laat je verrassen. Wij houden het erop dat Pencil Full Of Lead één van de grappigste videoclips van het jaar is en met gemak Corin Hardy’s beste werk tot nu toe. Vooral de setting van een live televisieoptreden dat ongepland uit de hand loopt is briljant gevonden. Onze enige kritiek is dat Corin niet geweldig kan boetseren (als in: Aardman’s poppetjes zijn veel mooier), maar het zij hem vergeven als hij er zulke leuke clips mee blijft verzinnen.


Directe Link

En de muziek?

Paolo we ♥ you! De zanger met het unieke stemgeluid blijft verrassen en komt deze keer op de proppen met een swingend stukje ragtime vol vlammende trompetsolo’s. Het is popmuziek, maar dan wel mijlenver verwijderd van de door autotune-geplaagde wegwerpdeuntjes van zijn generatiegenoten. Kortom: gewoon wéér een tijdloos liedje, net als Candy en Coming Up Easy.

Met dank aan Maaike voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Paolo Nutini – Pencil Full Of Lead

 1. DEMI

  Demi Lovato – Remember December

    /   Reply  / 
 2. Ebocrombi

  Maar stiekem spoil je wel een beetje hoor :p

    /   Reply  / 
 3. Maaike

  jeee !!! eindelijk echte goede muziek!! Sorry ik kan t niet laten maar ik vind paolo nutini gewoon een van de beste artiesten van het moment.

    /   Reply  / 
 4. Roos

  ik begrijp niet wat mensen zien in die walgelijke gast. stond er op lowlands even bij maar het was net een hoe down.. onbegrijpelijk. waarom is hij niet gewoon door gegaan met nummers als jenny don’t be hasty, dat was een goed nummer.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>