Nieuwe video: Basement Jaxx – My Turn


Basement Jaxx-video’s vallen bijna nooit tegen. Niemand kijkt dus verbaasd op als ook de animaties in My Turn weer heel plezierig zijn om naar te kijken. Zo doen Felix en Simon dat: zoek een getalenteerde videoclip-regisseur en geef hem volledige creatieve vrijheid. Zo zorg je als artiest voor interessante videoclips. (Het helpt als je rijk en beroemd bent).

Tomek Ducki is, voor zover wij konden achterhalen, een net afgestudeerde animator uit Hongarije. Als My Turn niet zijn eerste videoclip is, dan hebben wij de oudere exemplaren nog niet gevonden. Hoe, waar en wanneer Basement Jaxx hem heeft ontmoet is dan ook een raadsel, maar dit is natuurlijk de droom van iedere jonge animator. Je dansende beren terugzien op alle internationale clipzenders. Hoe kan een carrière beter van start gaan?

Dansende beren dus. Veel heeft het eigenlijk niet om het lijf. Terwijl Lightspeed Champion zingt proberen de beren uit alle macht (hamers, zagen) zijn hart kapot te maken. Tevergeefs natuurlijk, want liefde wint altijd. Vooral de symboliek van drie tranen die samen een nieuw hartje vormen spreekt erg tot de verbeelding. De beren zelf zijn grappig getekend en simpel maar effectief geanimeerd. Knap ook hoe animatie en realiteit door de juiste kleuren + belichting prima samengaan. Niets wereldschokkends, wel een mooi idee dat door Ducki knap is uitgevoerd. Dit was vast niet de laatste keer dat hij voorbij komt op onze website. (Als we mogen blijven bestaan van de BUMA tenminste).


Directe Link

En de muziek?

Voor Basement Jaxx-begrippen bijna een ballad. De beat is voor hun doen behoorlijk subtiel en wordt in de loop van het nummer ook nauwelijks verder uitgebouwd. Singer-songwriter Lightspeed Champion krijgt kortom alle ruimte, inclusief een kleine akoestische gitaarsolo. Om eerlijk te zijn blies My Turn ons niet meteen omver, maar een paar luisterbeurten later begonnen we de muziek steeds meer te waarderen. Mooi liedje!

Met dank aan felix voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Basement Jaxx – My Turn

  1. Sander

    Erik, ik ben helemaal gerust, ik kan je serieus blijven nemen ;)

    Heerlijk nummer. Was eerlijk gezegd erg verbaasd dat dit de single werd (viel me op album eigenlijk niet zo op), maar het is een gigantisch groeinummer dat zich langzaam in je hersens nestelt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>