Nieuwe video: Wolfmother – New Moon Rising


Zo moet rock ‘n roll ongeveer geklonken hebben voordat wij waren geboren. Wat een ongelooflijk goede plaat! De videoclip is al even smerig, ouderwets en ongecompliceerd. Een performance-video zonder opsmuk tijdens de coupletten, krasserige animaties tijdens het refrein.

Het is een meer dan toepasselijke videoclip, maar echt spannend is New Moon Rising natuurlijk niet. Vooral de langgerekte performance-scenes gaan steeds meer tegenstaan. Vanaf het moment dat de eerste collages en waterverf-tekeningen in beeld komen ademt de video nog meer de sfeer van de jaren zeventig en is dus nóg beter. Waarom de regisseur daarna toch weer terugschakelt naar de kale shots van de band is ons dan ook een raadsel.

Die animaties gaan ook al nergens over, maar ze zijn wel heel erg analoog en handgemaakt. Vooral leuk vanwege de nostalgische gevoelens die ze oproepen. Sterker nog, de grootste kracht van New Moon Rising is dat de hele clip eruitziet alsof er geen computer aan te pas kwam. Een video die afkomstig lijkt uit een tijdcapsule. Saai, maar dan wel op een hele nostalgische manier.


Directe Link

En de muziek?

Allereerst is er natuurlijk dat geluid. Met haar scheurende gitaren en de afgeknepen stem van Andrew Stockdale klinkt Wolfmother onmiskenbaar als Led Zeppelin. Met zo’n geluid kan het eigenlijk al niet meer misgaan, maar New Moon Rising is gelukkig meer dan alleen een overdonderende gitaarrif. Het refrein lijkt per luisterbeurt sterker en dat supersimpele couplet (geen melodie, alleen wat percussie en basgitaar) loopt na ieder refrein verder uit de hand. Tegen de tijd dat het voor de derde keer voorbij komt is dat simpele couplet veranderd in een zinderende jamsessie. Wat een zalige band!

Met dank aan Ivo voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Wolfmother – New Moon Rising

  1. Joren

    En dit is dan bij lange na niet het beste nummer van (het in de pers ondergewaardeerde) Cosmic Egg!

      /   Reply  / 
  2. Nathalie

    het tweede album of het album na een groot succes lijkt altijd wel negatief ontvangen te worden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>