Nieuwe video: George Michael – December Song (I Dreamed of Christmas)


Het is weer bijna kerst. Sneeuw kunnen we dit jaar wel vergeten, maar wel de hele dag Last Christmas op de radio. Zo’n kersthit is behoorlijk lucratief. George Michael, baalt dan ook als een stekker dat hij al dat Last Christmas-geld nog steeds moet delen met zijn voormalige Wham!-partner Andrew Ridgeley. Daarom probeert hij het gewoon nog een keer. Als December Song weer zo’n hit wordt gaat het dit jaar misschien toch nog sneeuwen in huize Michael. Dollarbiljetten welteverstaan.

Aan de videoclip zal het in ieder geval niet liggen. December Song is een verbluffend mooi animatiefilmpje dat alle gevoelige snaren moeiteloos weet te raken. Alle ingrediënten voor een klassieke Christmas tearjerker zitten er in: een zielig jongetje (zijn familie heeft geen geld om kerst te vieren), een prachtige droom en op het eind het onvermijdelijke kerstwonder. Ja het is een beetje sentimenteel, maar in het aanzicht van zoveel wonderschone animaties gaan wij daar niet over zeuren.

Verantwoordelijk voor al dat moois is animatie studio M.I.E. (Moving Image Exchange). De manier waarop de camera door de driedimensionale wereld zwiert verraadt dat December Song op de computer is gemaakt, maar wij waren diep onder de indruk van hoe handgetekend alles er desondanks uitziet. De hele video ademt een sprookjesachtige kinderboekensfeer waarbij vooral het jongetje en zijn hamster vertederend lief zijn getekend. Het verhaaltje mogen jullie meteen weer vergeten maar een tien plus voor de uitvoering.


Directe Link

En de muziek?

Dus. Mag December Song al plaatsnemen in het rijtje Last Christmas, White Christmas, Driving Home For Christmas, Do They Know It’s Christmas, All I Want For Christmas Is You en Flappie? Ha! Dat mocht George Michael willen. December Song komt nog niet eens in de buurt van een echte kersthit. Dit is slaapverwekkende muziek die haast ongemerkt voorbij kabbelt. Totaal overbodig en eeuwig zonde om hier zo’n fraaie videoclip aan te verspillen.

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Nieuwe video: George Michael – December Song (I Dreamed of Christmas)

 1. ?

  goed

    /   Reply  / 
  1. Joren

   Metric is al in maart (geloof ik) geweest. 3,5 ster voor beeld & geluid als ik het me goed herinner.

     /   Reply  / 
   1. Mickie

    Oh dan loop ik achter, ik dacht dat het een nieuwe video was.

      /   Reply  / 
 2. Wwz

  Schitterend filmpje (de volle 5 sterren waard, wat mij betreft). Mooi gezongen. George Michael is alleen één ding vergeten: een pakkend liedje schrijven. En dat is jammer, want hij heeft in het verleden al ontelbare keren bewezen dat ‘ie dat wél kan.

    /   Reply  / 
 3. Maaike

  verschrikkelijk, ik krijg hier echt de kriebels van. wel een mooie clip

    /   Reply  / 
 4. Alexander

  December Song is echter WEL een heel mooi nummer met een uitstekende tekst. Gelukkig zijn de reacties in Engeland een stuk positiever waar December Song in de pers terecht een ‘classic’ genoemd wordt.

    /   Reply  / 
 5. VL

  Schitterende videoclip! En het nummer vind ik trouwens ook heel mooi..

    /   Reply  / 
 6. R!chard

  Niet indrukwekkend maar luistert wel lekker weg. Zou zo een nieuw nummer kunnen zijn voor z’n 1 van z’n albums “Older”.

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Nieuwe video: Faithless – Not Going Home | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>