Nieuwe video: Mumford & Sons – Winter Winds


Altijd prettig als een videoclip eruit ziet zoals hij klinkt. We horen muziek met (hele) traditionele folk- country- en americana-invloeden, we zien vier jonge mannen die op hun blote voeten door het gras banjeren. Niet echt ouderwetsch (er zijn ook auto’s en snelwegen), maar toch klopt het plaatje gevoelsmatig helemaal.

Conceptueel hinkt Winter Winds een beetje op twee gedachten. Aan de ene kant lijkt de band de liefde voor muziek te willen overbrengen met een rechttoe rechtaan performance-video, aan de andere kant wordt er via een paar raadselachtige scenes ook gehint naar een groter verhaal. Zoals de openingsscene, waarin Mumford & Sons voor iets of iemand op de vlucht is. Maar voor wie? En waarvoor? En waarom zijn de bandleden behangen met slingers en balonnen?

Omdat er verder niets wordt uitgelegd blijft Winter Winds een raadselachtige video. Een leuke/verrassende/grappige ontknoping was wel zo bevredigend geweest. Nu blijft de clip iets teveel hangen in mooie plaatjes. Winter Winds krijgt een ruime voldoende vanwege de al eerder genoemde sfeer en hoe goed die aansluit op de muziek, maar volgens ons had hier veel meer in gezeten.


Directe Link

En de muziek?

We staan verbaasd van onszelf. Wij als country- en folk-haters die dit een leuk liedje vinden. Wat is hier aan de hand? Bij de eerste tonen zonk de moed ons nog in de schoenen, maar al snel bleek Winter Winds een hartverwarmend liedje. Niet de americana valt op, maar de bijna tastbare bezieling waarmee er wordt gespeeld. Als er tegen het einde ook nog eenzame trompet door de muziek komt snijden breekt de zon helemaal door. Prachtig! Hoe ze het voor elkaar krijgen weten we niet, maar wij zijn fans van Mumford & Sons.

Met dank aan Mark1 voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Mumford & Sons – Winter Winds

 1. Siem

  Ga meer van deze band luisteren Erik. Ik was bij hun concert in Doornroosje en dat was echt één van de geniaalste concerten waar ik ooit geweest ben.

    /   Reply  / 
 2. Roos

  ze zijn geweldig. thistle and weeds is echt geniaal. love ‘em.

    /   Reply  / 
 3. René

  Vergeet niet Little Lion Man van deze band, ook echt een super nummer!

    /   Reply  / 
 4. Pascal

  Een van de beste albums van 2009 en de doorbraak voor deze goede folk-groep. Mooi dat ze op deze blog ook worden gewaardeerd :D

    /   Reply  / 
 5. Cedricg

  Echt een leuk nummer, zoals hun eerste!
  De videoclip vind ik echter minder, al zijn er ook wel prachtige beelden in en zie je wel hun enthousiasme!

  Soort gelijke groep en muziek:
  http://www.youtube.com/watch?v=yvuM1VCe6N0

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>