Nieuwe video: Gramophonedzie – Why Don’t You


Geweldige videoclip over een slungelige jongeman die zijn kamer opruimt. Hoe is dat geweldig? Wel, hij zet er een oude grammofoonplaat bij op. Uit 1942. Van de beroemde jazz-zangeres Peggy Lee. Die vervolgens in zijn badkamer verschijnt.

Peggy Lee helpt hem met opruimen, en dat is waar Why Don’t You interessant wordt. Peggy kan namelijk toveren. Door beelden achteruit af te spelen springen boeken terug op hun plank, vouwen overhemden zichzelf op wordt de hoofdrolspeler automatisch naar buiten getrapt om een baan te zoeken. Het liedje gaat immers over een luie man die van zijn vrouw meer geld moet verdienen. “Why don’t you do right, like some other men do? / get out of here and get me some money too.” (en nou niet zeuren over emancipatie, die stond in 1942 nog in de kinderschoenen).

Why Don’t You is leuk, maar had een verbazingwekkende videoclip kunnen zijn als er echte archiefbeelden van Peggy Lee waren gebruikt. Helaas blijkt de dame in deze video gewoon aan actrice. Ze lijkt niet eens op de echte Peggy. De regisseur heeft ongetwijfeld overwogen om de video op die manier te maken, maar koos uiteindelijk toch voor de makkelijke uitweg. Een beetje jammer, maar het eindresultaat blijft vermakelijk. Hoogtepunt: de scene waarin de jongeman moet niezen omdat een zogenaamde kras op de film hem in zijn neus kriebelt.

En de muziek?

Leuk nummer al is de eerste minuut het allerleukst. Zolang DJ Marko Milicevic zijn beats subtiel door het klassieke liedje verweeft ontstaat er een bijzondere sfeer. Maar als het origineel tijdens het refrein volledig door de gehaktmolen wordt gehaald (inclusief Peggy’s zang) blijft daar helaas weinig van over. Dat mag de volgende keer nog wel iets subtieler.

Met dank aan HIJ voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Gramophonedzie – Why Don’t You

    1. MusicNote

      Ja inderdaad, deze had ik ook eens een keer getipt maar is nog niet besproken.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>