Nieuwe video: Faithless – Not Going Home


Allen jullie 3D-brilletjes op voor deze stereoscopische tekenfilm van Faithless. Een getekende Maxi Jazz komt een mooi meisje tegen en neemt haar mee naar zijn surrealistische erotische fantasiewereld. Met het juiste blauw/rode brilletje springt de videoclip letterlijk van het scherm, maar ook zonder is Not Going Home een opvallend mooie trip.

Okee, dus je valt misschien niet meteen uit je stoel van verbazing. Het begin van de video (in een discotheek) is weliswaar mooi gemaakt, maar nog geen verbazingwekkend meesterwerk. Zelfs niet met het brilletje op. Maxi wandelt door een discotheek en ontmoet zoals gezegd een meisje, maar afgezien van een paar loslopende tijgers dreigt Not Going Home toch een wat brave video te worden. Wij veerden pas overeind toen Maxi over het meisje begon te fantaseren.

Pas in die fantasiewereld gaat animator Joe Marshall, die ook verantwoordelijk was voor George Michael’s December Song, echt goed los. De werkelijkheid wordt in kringelende sliertjes weggeblazen en plots staan Maxi en het meisje in een kleurrijk bloemenveld. Kijk beter en je ziet dat alle bloemen eruitzien als fallussen en andere suggestieve vormen. Kijk nog beter en je wordt in een driedimensionale tunnel gezogen die volledig lijkt te bestaan uit vrijende mensen. Gewaagd, maar één van de mooiste animatiescenes in een lange tijd.

En de muziek?

Drie minuten is gewoon te kort voor dit soort muziek. Not Going Home werkt op de gebruikelijke Faithless-manier (ter-gend lang-zaam) naar een pulserende climax, en als het nummer eenmaal daar is gearriveerd zou je willen dat het eindeloos blijft doorgalmen. Of op z’n minst een paar minuten. Dat zal het deze zomer tijdens het festivalseizoen ook ongetwijfeld doen, maar hier wordt Not Going Home na drie minuten abrupt afgekapt. Begrijpelijk maar daarom niet minder frustrerend.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Faithless – Not Going Home

 1. David

  Wow, mooie clip
  Heb mn crappy stereoscopische brilletje erbij gepakt, werkt erg goed, maar de kleuren vallen dan weg :(
  Wat een nummer :D

    /   Reply  / 
 2. Wwzapper

  Mooie clip. Maar het deuntje zelf lijkt nogal veel op het herkeuwen van het typische, al 15 jaar lang bekende Faithless-geluid, dat ik al geruime tijd behoorlijk moe was.

  (Maar misschien zijn ánderen wel weer blij om dat geluid terug te horen…)

    /   Reply  / 
 3. Geert

  Ik wacht graag op de eerste 8 minuten durende remixes van dit nummer ;-)

    /   Reply  / 
 4. Sander

  WWzapper,ben je zelfs niet benieuwd naar het album? Faithless heeft altijd 2 a 3 van dit soort (enigszins voorspelbare) floorfillers op hun albums staan, aangevuld met wat meer mellow/ambient tracks. Ben zelf toch wel weer erg benieuwd. (En waarom kan ik mijn 3d bril nergens vinden, grrr)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>