Nieuwe video: Ke$ha – Your Love Is My Drug


Liefde doet rare dingen met mensen, maar de hete woestijnzon ook. Het wordt nooit echt duidelijk welke van die twee Ke$ha’s hallucinaties verzoorzaakt. Ze is immers gestrand in de woestijn, maar ook samen met de liefde van haar leven. Of is hij ook een hallucinatie? Feit is hoe dan ook dat Your Love Is My Drug vanaf het moment dat Ke$ha op een olifant klimt haar verrassendste, kleurrijkste en onderhoudendste videoclip tot nu toe is.

Regisseursduo Honey liet zich op verzoek van Ke$ha inspireren door de beroemde Beatles-film Yellow Submarine, wat we vooral terugzien in de psychedelische animaties. Leuk, maar in deze tijd van flitsende 3D-animaties wel een beetje gedateerd (niet in de laatste plaats omdat 90% van Ke$ha’s doelgroep nog nooit van de Beatles heeft gehoord en de referentie dus niet begrijpt). Het is niet dat de groene octopussen en vliegende zeemeerminnen niet charmant zijn, ze vloeken alleen met het 2010-uiterlijk in de rest van de video. Misschien had Honey voor de gelegenheid beter kunnen filmen met een krakkemikkige jaren ’60 camera.

Elders danst een gebodypainte Ke$ha met een meterslange python om haar nek, de cameraman speelt met een kaleidoscoop, in een roeibootje doet het verliefde stel alsof ze kunnen varen en om een kampvuur verklaart Ke$ha de liefde aan de baard van haar vriend. Your Love Is My Drug is dan misschien niet perfect, de video wist ons wel van begin tot eind te vermaken. (Daarnaast is het stiekem ook wel een opluchting om geen derde keer te hoeven kijken naar Ke$ha’s dronken mannenverslindende personage uit de vorige twee video’s).

En de muziek?

Ke$ha’s beste single ooit of een veel te gepolijst popliedje dat alle charme van Tik Tok ontbeert? Zeggen jullie het maar. Grote kans dat dit verslavende refrein uitgroeit tot Ke$ha’s grootste hit tot nu toe, maar dat gaat dan wel ten koste van de hoekige electro die haar eerste singles zo boeiend maakte. Your Love Is My Drug is veel gestroomlijnder en daarmee ook veel minder eigenwijs. Iedere willekeurige popzangeres had dit liedje kunnen zingen terwijl Ke$ha met Tik Tok en Blah Blah Blah nog echt een eigen smoel liet zien. Hoe erg dat is mag het grote publiek bepalen.

Met dank aan Lianne voor de tip.

[g.forum]

facebook share facebook share

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Nieuwe video: Ke$ha – Your Love Is My Drug

 1. Robin

  ‘That’s what you get for waking up in Vegas’ spookt de hele tijd door mijn hoofd terwijl ik naar dit nummer luister, vreemd?
  Ze is sowieso niet origineel. Mix van Uffie, Lady GaGa en Katy Perry.. *zucht*

    /   Reply  / 
 2. iat

  Ik vind haar echt niet gaga achtig wel heel erg uffie! leuker liedje dan tik tok en blah blah blah maar na deze nummer mag ze weer een nieuwe album maken want daar staan echt slechte nummers op….gelukkig is deze clip wat beter dan die andere…

    /   Reply  / 
 3. Mark1

  Waarom wordt tegenwoordig alles en iedereen vergeleken met Lady Gaga? Alsof zij in alles wat ze doet een standaard zet. Juist niet. Madonna was de eerste en Gaga kopieert alles wat maar te kopiëren valt. Een stel omhooggevallen hoeren, dat zijn het.

    /   Reply  / 
  1. Joren

   Hoeren zou ik niet willen zeggen, maar met je punt ben ik het eens. Het publiek ziet echter niet dat supersterren (die we trouwens makkelijk weer vergeten) vaak kopiëren van anderen.

     /   Reply  / 
 4. Mare

  Lady Gaga is écht niet de enige die orgineel kan zijn hoor.
  Iedereen die ook maar een beetje apart wil zijn is een ‘Lady Gaga faker!!1!11′.
  Ja, Gaga heeft heel veel heel erg creative clips en ze ziet er altijd bijzonder uit, maar dat wil niet zeggen dat anderen dat niet meer kunnen/mogen.

    /   Reply  / 
 5. Jeroen

  Heel fijn nummer en ik vind de clip erg leuk, well worth the wait.

  En ja nog een artiest die weer vergeleken moet worden met Gaga. Ik vind Gaga’s muziek amper electropop te noemen, vind het meer gewoon pop. En vrij weinig met Kesha te maken.

    /   Reply  / 
 6. Debby

  ‘That’s what you get for waking up in Vegas’ spookt de hele tijd door mijn hoofd terwijl ik naar dit nummer luister, vreemd?

  Nee helemaal niet. Viel mij ook op… Ik hoorde een Katy erdoorheen, hmmm. Het nummer moet ik denk ik meerdere keren horen, nu kan ik niks zeggen.

    /   Reply  / 
 7. Lianne

  Ik had juist hot n cold van katy in mn hoofd en ook volgens mij een liedje van britney zelfs, tja, maar na een paar keer luisteren is het eigenlijk best wel verslavend :P En ik vind dit eigenlijk haar beste liedje tot nu toe :’) Maar je moet het met een beetje bass luisteren want anders is het erg plat :)

    /   Reply  / 
 8. Mathilde

  Madonna kopieerde op haar beurt Marylin Monroe weer.

    /   Reply  / 
  1. Tom

   Een keer dus dat zou ik geen kopieren noemen maar eerder een eerbetoon.

     /   Reply  / 
   1. Mathilde

    Tuurlijk, je hebt gelijk. Maar mijn punt is dat dit soort dingen over iedere artiest wordt geroepen! “Ja maar zelfs Lady Gaga is niet origineel, die kopieerde Madonna en Michael Jackson.” Maar zij hebben ook een voorbeeld genomen aan andere mensen ;) ? Je voorkomt zoiets toch niet, daarom is het ook onzin dat mensen daar een punt van maken.

      /   Reply  / 
  1. ak

   wat is dat voor preview je ziet helemaalniks vande clip alleen eengroene scherm

     /   Reply  / 
   1. shira

    nee maar wel de sfeer door de kleding van Shakira en de dansers. Is ook een soort preview

      /   Reply  / 
 9. Lisa

  Ik vind het een erg mooi liedje, dit laat haar gevoelige kant zien! Een meisje op youtube heeft em geconvert en er eensupermooie akoestische ballad van gemaakt die stiekempjes nog veel romantischer is…:D

    /   Reply  / 
  1. R.TAI

   Dat is geen echte clip…dat is voor zijn niewe mixtape.

     /   Reply  / 
 10. PINHEAD

  Leuke clip en een grappig liedje, vooral dat stuitergeluidje in het refrein is leuk!

    /   Reply  / 
 11. Pingback: Nieuwe video: N.E.R.D./Nelly Furtado – Hot N Fun | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>