Nieuwe video: Diana Vickers – The Boy Who Murdered Love


In werkelijkheid ligt Engelse X Factor-finalist Diana Vickers gewoon in haar slaapkamer te huilen om een ex-vriendje, maar in haar fantasie (die als kleine animaties over het beeld danst) is ze het middelpunt van een met politielinten afgezette crime scene. Doodsoorzaak: een gebroken hart. Hoofdverdachte: Diana’s ex-vriendje, steevast afgebeeld met duivelshoorntjes, bloederige handen en andere krabbeltjes die moeten aangeven wat een slecht mens die jongen wel niet is.

Een tamelijk briljant idee dat door regisseur James Copeman ook nog eens erg leuk wordt uitgewerkt. De video speelt zich dus af in een meisjeskamer, maar dan wel één die is bezaaid met (getekende) bloedplassen, politielinten en pijlen in de muur. Een bos rozen die Diana in gelukkigere tijden van haar vriendje heeft gekregen wordt door Copeman voorzien van huilende gezichtjes terwijl Diana één voor één de steeltjes doorknipt. Weg met alles dat aan hem herinnert!

De slaapkamerscenes worden afgewisseld met beelden van het ex-vriendje die zo charmant mogelijk probeert te doen, wat steeds wordt verpest door de treiterige tekeningetjes die hem veranderen in een monster, een moordenaar of een misdadiger. Op het einde van de video dreigt Diana letterlijk te verdrinken in haar tranen, tot ze net op tijd haar koffers pakt en besluit haar leven weer op te pakken. Alle stadia van luduvudu samengevat in drie minuten; briljant!

En de muziek?

Diana Vickers heeft een irritante piepstem (vooral in de coupletten, als ze tijdens het refrein wat meer haar strot opentrekt gaat het beter), maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het feit dat The Boy Who Murdered Love zo’n ontzettend goed liedje is. En nog geschreven door Diana zelf ook, we hebben hier zowaar te maken met een echt talent. Het geluid is sprankelfris, doet soms een beetje denken aan Ellie Goulding maar is nog ruimschoots origineel genoeg om Diana’s carrière bestaansrecht te geven. Wat ons betreft veel interessanter dan Alexandra Burke (dat jaar de winnares van X Factor).

Met dank aan Koen vv voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Diana Vickers – The Boy Who Murdered Love

 1. MrC

  Ik zie wel die overeenkomst tussen haar en Elie. Maar hele mooie sound en origineel wel ja. Ben benieuwd hoe haar carriere gaat lopen.

    /   Reply  / 
 2. David

  Ze heeft al een nummer 1 single met Once en haar album is ook op 1 terecht gekomen. Ze is dus al goed op weg ;)
  ik vind het een heerlijk nummer, een hele cd kan ik niet aan van die stem, maar op shuffle doet hij het goed ;)

    /   Reply  / 
 3. CJ13

  Ruth Lorenzo, ook uit de editie van X-factor waar deze Diana ook uitkomt, komt met een album als het goed is..
  Vond haar toen wel het beste in de shows dus ben benieuwd met wat ze gaat komen

  Deze plaat van Diana is niet iets voor mij, vind haar zang maar irritant.

    /   Reply  / 
 4. Roos

  ik vind het echt totaal niet op ellie goulding lijken. sorry hoor maar je ziet in haar ogen waar ze op uit is. of eerder waar de platenmaatschappij op uit is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>