Nieuwe video: Taylor Swift – Back To December


Een jongeman wandelt door een besneeuwd landschap. Hij ziet er ongelukkig uit. We weten nog niet waarom. Volgende scene: Taylor Swift zit in haar keuken en ziet er ook niet gelukkig uit. Uit de songtekst maken we op dat de wandelaar haar ex-vriendje is en dat zij het heeft uitgemaakt. “You gave me all your love and all I gave you was goodbye.” Ze zingt dat ze spijt heeft, maar nu is het te laat.

Terwijl Taylor Swift blijft mijmeren over het verleden zet regisseur Yoann Lemoine zijn belangrijkste troef in: hij laat het sneeuwen in Taylor’s huis. Langzaam worden alle kamers bedekt onder een dikke laag sneeuw. Aan de ene kant brengt dat Taylor dichter bij haar vriendje die op dat moment ook door de sneeuw loopt, aan de andere kant begrijpen we dat sneeuwvlokken symbool staan voor haar bevroren hart.

Back To December is een verstilde videoclip die veel aan de verbeelding overlaat. Daar was vast heel wat zelfbeheersing voor nodig, maar het resultaat mag er zijn: een clip die minstens even verdrietig is als het liedje. De brief die Taylor uiteindelijk schrijft hadden wij persoonlijk kunnen missen, maar een suikerzoete ‘alles komt toch nog goed’-ontknoping blijft gelukkig uit.
Kijken op YouTube

En de muziek?

En toch blijft het saaie muziek. Omdat ze zo belachelijk populair is nemen we ons iedere keer voor om Taylor Swift een eerlijke kans te geven, maar het helpt nooit. Ook dit nummer kabbelt weer voorbij zonder een indruk achter te laten. Onopvallende achtergrondruis, wat zien al die Amerikanen toch in Taylor?

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Taylor Swift – Back To December

 1. Lina

  Jullie zijn zo negatief altijd! Geen wonder dat niemand jullie blog meer lees….en waneer zijn jullie een x van plan om al die videoclips van gesignaleerd nog es te beschrijven????????

    /   Reply  / 
  1. Sanne

   Mee eens!

     /   Reply  / 
 2. Tim

  Een van de weinige keren dat ik het eens ben met dit blog. Ik snap werkelijk niet wat men ziet in Tayler Swift. Voor mij komt ze over als een 12 in een dozijn meisje met mierzoete saaie b-nummers. Zelfs onze Hollandse Ilse de Lange maakt nog 100 maal spannendere muziek vind ik.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Nieuwe video: Woodkid – Iron | Videoclips

 4. kimber13

  Julliie zijn echt zo gemeen, voor veel tienermeisjes is ze een idool. Niet persé om haar muziek, maar om de teksten. Ze spreekt over haar gevoelens, en over zaken die recht uit haar hart komen. Niet zoals vele andere artiesten over geld en seks. Die videoclips worden dan wél goed bveoordeeeld. Mss eens afvragen in wat voor een wereld wij leven. Het leven is niet allemaal geld, drugs & seks. Ik heb respect voor de manier waarop Taylor Swift haar leven leidt en haar liedjes brengt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>