Nieuwe video: Rihanna – S&M


Aan het begin van de video laat Rihanna zich gewillig aan de muur binden, maar oplettende kijkers merken snel genoeg wie de echte meesteres is in deze SM-relatie. De journalisten denken dat zij het zijn, maar zitten ondertussen met een ballgag in hun mond klaar om alles op te schrijven wat de superster dicteert. Van de problemen met haar vader tot haar zogenaamde banden met de Illuminati, het hoort allemaal bij Rihanna’s sadistische spelletje.

Het is weer eens wat anders dan alle andere zangeressen die bij het zeuren over de pers meteen in een slachtofferrol kruipen. De rolverdeling zoals Rihanna die ziet wordt helemaal goed duidelijk in een fantastische scene waar ze roddeljournalist Perez Hilton uitlaat alsof hij haar chihuahua is. Niet alleen grappig om te zien, maar ook prachtig vormgegeven. S&M is Melina Matsoukas’ eerste videoclip van 2011 en ze is duidelijk nog niets van haar talent verloren.

Hoogtepunten zijn onder andere: een jurk van krantenknipsels, een topje dat eruitziet als een zwart ‘censored’ balkje, idyllische jaren vijftig decors met knalroze brandweerkranen en Rihanna’s wildste kapsel tot nu toe. S&M spat vanaf de eerste seconde van je scherm op een manier die alleen Melina voor elkaar lijkt te krijgen. Er gebeurt ontzettend veel en bijna iedere scene bevat details die je pas na drie of vier keer kijken oppikt. Laten we deze niet vergeten als het in december tijd is om de beste video van 2011 te kiezen.


.

Kijken op YouTube

En de muziek?

In de videoclip mag het een metafoor zijn voor Rihanna’s relatie met de pers, maar de songtekst windt er beduidend minder doekjes om: “sex in the air / i don’t care / i love the smell of it / sticks and stones may break my bones / but chains and whips excite me.” Jammer dat de muziek niet net zo ondeugend is. S&M lijkt in essentie best een aardig liedje, maar het zit begraven onder een lompe eurohouse-productie die klinkt als David Guetta op een slechte dag.

(Let wel, dat vonden wij ook van Who’s That Chick en dat werd uiteindelijk een grote hit).

Met dank aan Manon voor de tip.

facebook share facebook share

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna – S&M

 1. Daisy

  Rihanna goes S…M! XD

    /   Reply  / 
 2. -Cn-

  Toen ik het nummer voor het eerst hoorde had ik niet zoon clip verwacht. Maar hij is zekker wel goed ja.

    /   Reply  / 
  1. lisa

   cool nummer

     /   Reply  / 
 3. Marco

  Go Melina :-) Zon videoclips willen we zien!

    /   Reply  / 
 4. Roy

  Ik hou niet zo van de nieuwe muziekstijl van Rihanna. De video is goed verzonnen, maar ik vind het allemaal wat te overdreven en het ‘Lady Gaga’ gehalte wordt ook bij Rihanna jammer genoeg steeds groter.

  P.s. het lijkt me leuk om de nieuwe clip van ‘De Staat – Sweatshop’ terug te zien op videoclips.blog.nl

    /   Reply  / 
  1. MASIS

   Wat een onzin zeg! Niks Lady GaGa.Rihanna doet haar eigen ding en heeft helemaal niks te maken met dat mens.

     /   Reply  / 
   1. Tim

    Volgens mij zijn producers en regisseurs onafhankelijk van artiesten. Dus wat je zegt klopt niet echt. Het is heel goed mogelijk dat regisseurs die met Rihanna hebben gewerkt, een project starten met Lady GaGa of andersom. Dit gebeurd zo vaak. En daarbij, als Roy dit op een Lady GaGa clip vindt lijken, kun jij wel van de daken schreeuwen dat dat niet zo is, maar als hij dat vindt, dan ziet hij dat zo. Net zoals dat ik vind dat deze clip harde seksuele thema’s associeert met jong en onschuld. Neemt niet weg dat de clip op zichzelf best vermakelijk is, vind ik.

      /   Reply  / 
 5. Lora

  Nicki Minaj ft Drake – Moment 4 Life.

    /   Reply  / 
 6. Lora

  Jessie J ft B.O.B – Price Tag

    /   Reply  / 
 7. Lianne

  Het is dat ik haar niet leuk vind, en het is jammer voor haar dat de tekst zo is, want in amerika vinden ze dat natuurlijk weer te sexy etc. maar na meerdere malen het gehoord te hebben, ben ik er eigenlijk wel zeker van overtuigd dat dit grote hitpotentie heeft.. (Omg, om nog maar niet eens na te denken over die kleine kindertjes die straks mee zitten te neurien :P )

    /   Reply  / 
 8. sa;

  Ik moet zeggen dat ik de clip echt geniaal vind bij dit nummer! Daarnaast vind ik Rihanna haar hele album meesterlijk, ik vind Rihanna toch een van de artiesten die elke keer nieuwe dingen uitprobeert. Ze heeft zichzelf behoorlijk losgebroken van het zoetsappige imago dat ze in het begin had, and it works for her!

    /   Reply  / 
  1. Jos

   Het is ook een geweldig album! RIhanna is mijn favoriete artiest :D

     /   Reply  / 
 9. Tja

  Wat me opvalt, is dat deze site altijd stil komt te liggen als er een nieuwe Rihannavideo uitkomt xD Eerst met What’s my name, nu met S&M… moet ze toch iets grondigs fout doen.

    /   Reply  / 
 10. HJK

  Het blog kan beter sluiten, weken zonder updates, af en toe een clipje er opgooien eens in de 2 weken… Ben er klaar mee

    /   Reply  / 
 11. PINHEAD

  Ik weet ook niet wat het is. Dit was ooit m’n favoriete site die ik dagelijks bezocht. Maar nu kom ik hier bijna nooit meer.
  Heel erg jammer hoe je zo’n goed lopende site vol goede en leuke recensies zo om zeep kunt helpen!
  En een verklaring waarom deze site zo vaak stil ligt krijg je ook al niet.
  Erg jammer want een alternatief heb je ook bijna niet…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>