Nieuwe video: Ariana Grande – Focus

Maanden, nee maar echt máánden heeft Ariana Grande af lopen tellen naar haar nieuwe single Focus. Het duurde zo lang dat het mijn nieuwsgierigheid afzwakte, maar eindelijk is ‘ie daar dan. Focus is de leadsingle van een nog te verschijnen gloednieuw album van de jonge zangeres. 

Omdát we zo lang hebben moeten wachten, valt de clip mij tegen. Is dit nou waar ze ons een halfjaar voor op heeft zitten zwepen? Als je de preview van 10 seconden had gezien, heb je letterlijk de hele clip al gezien. Ariana danst en swingt, in een soortgelijke setting als Problem, alleen dan heeft ze voor de gelegenheid haar haren laten bleken. De focus ligt inderdaad op haar en op haar dicht geplamuurde gezichtje. Want dat is wat me het meeste opvalt, hoeveel make-up heeft Ariana in vredesnaam wel niet opgesmeerd? Verder zal de grotendeels uit meisjes bestaande fanbase deze paarse dansvideo waarschijnlijk hartstikke vernieuwend vinden, maar ik had meer verwacht.

En de muziek? Opvallend is dat Ariana Grande tijdens het refrein zelf nauwelijks zingt. Dan horen we namelijk een schrapende mannenstem ‘Focus on me‘ schallen, wat beslist een catchy hook is, maar het nummer niet redt van de middelmaat. Focus is energiek en lekker poppy hoor, maar komt niet in de buurt van Ariana’s vorige leadsingle Problem. Volgende keer toch Iggy Azalea maar weer een belletje geven?

Lees ook: Ariana Grande / The Weeknd – Love Me Harder

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Ariana Grande – Focus

 1. Vinn

  Voor mij -een redelijke Ariana fan- valt het ook erg tegen… Ik ging de clip vanochtend meteen checken maar dacht oke is dit het

    /   Reply  / 
 2. ariana grande fan

  oml srsly? doe ff normaal ofzo ari is queen en als jij denkt dat je t beter kan, go for it. de teller staat vast op 450K bc zo veel views in 1 uur, && hij stond binnen 20 MINUTEN OP NUMMER 3 VAN AMERIKA SO STFU THE SONG IS AMAZING.

    /   Reply  / 
  1. Jacki

   Serieus? Hoe oud ben je, 9? Wat ben jij kinderachtig zeg, het is een mening van de reviewer! Nooit van gehoord? Ook ik vindt dit lied verschrikkelijk: dat zijn nu eenmaal meningen. Er zijn zoveel mensen die een negatieve mening hebben over dit lied, wat ga je daar aan doen? Groei toch op …

     /   Reply  / 
 3. Lisa

  Sorry hoor deze videoclip is GEWELDIG!! wat is er mis met iemand die zooooo negatief doet, dit nummer is fabulous en wat je ook zegt t blijft zo!

    /   Reply  / 
 4. mathew

  Ze lijkt per era kinderlijker te worden. Je wil als artiest toch een ontwikkeling doormaken? Denk dat dit haar Artpop zal zijn, wel succes maar niet zoals men van haar verwacht.

    /   Reply  / 
 5. xx

  Aan het begin vond ik het geweldig, maar de chorus is niet mijn favoriet. Net zoals bij Problem laat ze het door een mannelijke rapper “rappen”. En net zoals bij Problem verpest het de hele drive van het lied. Verder vind ik het lied heel mooi, maar inderdaad je wordt niet zo verast als bij Justin’s nieuwe nummers en muziekvideo’s.

    /   Reply  / 
 6. iloveari

  ik vind het leukste liedje van haar alle liedjes van haar zijn natuurlijk heel goed maar deze vind ik het leukst en jij kan vast neit zo goed zingen en zij wordt zo opgemaakt misschien wil ze helemaal niet zo opgemaakt worden maar het moet van haar manager zij wil ook dath aar concerten goedkoper worden voor haar fans die minder geld hebben maar haar manager wil alleen maar geld drm dus dit was het

    /   Reply  / 
  1. ARI LOVER

   Je hebt groot gelijk!
   ik denk er precies hetzelfde over!

     /   Reply  / 
  2. Jacki

   Ten eerste: leer even nederlands te praten. Ten tweede: om nou te zeggen ‘jij kunt het waarschijnlijk niet beter’ is pure onzin omdat de reviewer dit niet zegt, hij geeft alleen zijn mening. Doei

     /   Reply  / 
 7. Julia

  De videoclip is ok maar niets bijzonders en het liedje is ook ok. Al die meiden die zo tekeer gaan hier zijn niet ouder dan 13. Ariana is een gemiddelde zangeresje, ze is geen Beyoncé geen Madonna en geen Cristina Aguilera. Dat pubers haar zo leuk vinden is ok maar denk niet dat ze een geweldige zangeres is. Ariana is kinderachtig vandaar al die fans. Ik hou meer van zangers met soul en met personaliteit, ariana komt nog niet eens in de buurt.

    /   Reply  / 
 8. maud

  Ik vind de videoclip tegenvallen als je kijkt naar wat ze normaal heeft, maar het liedje vind ik super!
  En iedereen heeft er een eigen mening over en dat is oke, maar ik hoef niet te horen dat ze alleen maar fans heeft omdat ze kinderachtig is want dat is ze absoluut niet!

    /   Reply  / 
 9. SmallFatUnicorn

  Ariana heeft gezegd dat Focus de grote zus van Problem is en in een filmpje op het YouTube kanaal dat Honeymoon diaries heet legt ze uit wat focus betekent dus ik zou als ik jou was eerst wat meer research doen voordat je je pittige mening geeft en deze online post ;) #JustSaying

    /   Reply  / 
 10. MASH

  ‘Problem’ was leuk, maar dit is echt een regelrechte kopie van dat nummer. Zowel het nummer als de videoclip, alleen dan slechter uitgevoerd. Het komt op mij een beetje inspiratieloos over, ze voert hetzelfde trucje uit om haar grootste hit te evenaren lijkt het wel. Alleen zal het dit keer weinig doen in de Nederlandse hitlijsten. En no offense, maar wat ziet ze eruit zeg! Barbie is er niks bij. Plastic not so fantastic…

    /   Reply  / 
 11. bbr

  Als je zoveel make-up nodig hebt moet je toch wel enorm lelijk zijn,… En wat een verschrikkelijk nummer :o

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>