Nieuwe video: Gwen Stefani – Make Me Like You

gwenstefani

Afgelopen nacht vonden de Grammy Awards 2016 plaats en één van de performers was Gwen Stefani. Zij had het ludieke idee om de videoclip voor haar nieuwe single – Make Me Like You – live op het podium te filmen.

En dat blijft niet alleen bij een leuk idee, maar is ook echt heel erg goed uitgevoerd. Tot in de puntjes geregisseerd, zoals het natuurlijk hoort bij een videoclip. Op een straf tempo huppelt Gwen Stefani – die met haar blonde haren een soort mix is van Madonna en Marilyn Monroe – tussen de verschillende kleurrijke decors. Die lopen uiteen van een haarsalon tot een bar-restaurant en een skatebaan. Bij vlagen vergeet je dat dit écht in één take op een podium is opgenomen. Ja, ook die val is geregisseerd. Kijk maar eens goed, op 3:05 wordt Gwen verruild voor een stand-in die alleen nog van de achterkant wordt gefilmd. In die tijd kleedt Gwen zich in luttele seconden om voor de volgende scène. Respect voor deze creativiteit!

En de muziek? Make Me Like You is absoluut een vrolijk lente-nummer, maar het voelt alsof iedere willekeurige zangeres het had kunnen zingen. Dat vind ik jammer, want Gwen had nou juist altijd een heel kenmerkend geluid. Een beetje gek en een bonte mix van stijlen. Dit is allemaal wat te gepolijst.

Lees ook: Gwen Stefani – Used To Love You

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Gwen Stefani – Make Me Like You

 1. Rose Marie

  Heel leuk idee en knap uitgevoerd! Het liedje is vrolijk en catchy maar inderdaad ook nogal generiek, zonder de unieke ‘quirky’ touch van Gwen.

    /   Reply  / 
 2. MASH

  Ik weet het niet met Gwen, ik vond haar altijd super gaaf tijdens haar eerste 2 soloalbums, maar de nummers die ze nu telkens uitbrengt, missen die specifieke Gwen-touch die ze destijds wel had. Hetzelfde geldt voor haar videoclips. Maar deze ik vind ik wel heel origineel en goed gelukt!

  Oja ken je Rochelle nog, die destijds X-Factor won? Die heeft een heerlijk plaatje uitgebracht.
  Rochelle – All Night Long
  https://www.youtube.com/watch?v=2d4VvEVeau0

    /   Reply  / 
 3. Mel

  Dit is nou nog eens creatief! Jammer dat ze geen hits meer scoort

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>