Nieuwe video: Chlöe Howl – Rumour

Waarom kijken? Als deze clip ons iets leert, is het dat Chlöe Howl verdomd goed is in schaken. Vanaf het moment dat deze eigenzinnige dame binnen komt lopen in een tot schaakhal omgebouwde balzaal, weet zij iedere speler te verslaan in slechts een paar zetten. Met een flauw glimlachje zwiept ze haar zwarte paard kruislings naar voren, verplaatst ze haar toren of tikt ze met haar koningin een pion van het bord. Dit tot grote frustratie van de tegenpartij.

Het is me niet helemaal duidelijk wat dit alles precies met het nummer te maken heeft – waarschijnlijk is het schaakmat zetten van haar tegenspelers metaforisch bedoeld – maar het levert pittige beelden op. En soms is het juist bijzonder prettig als een videoclip iets te raden over laat.

En de muziek? Dit zou wel eens een hele grote kunnen worden in 2014. Dat eigenwijze geluid, die vernuftige songtekst en dat wáánnzinnige refrein, het klopt allemaal. Niet voor niets tipte de BBC Chlöe al als één van de nieuwe Britse beloftes. En als alle liedjes zo goed zijn als Rumour, moet het haar geen enkele moeite kosten om die verwachtingen waar te maken.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Chlöe Howl – Rumour

  1. liek

    klinkt een beetje als Adele

      /   Reply  / 
  2. bingocharts

    Ik ken deze artiest al wel een beetje. Haar nummers Paper Heart en No Strings zijn ook erg sterk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>