Nieuwe video: Hozier – Cherry Wine

hozier

De nieuwe single van het debuutalbum van Hozier is Cherry Wine. De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Dearbhla Walsh en kaart een belangrijk onderwerp aan. 

Net als bij de videoclip voor Take Me To Church toont Hozier maatschappelijk betrokken te zijn. Deze keer snijdt hij het thema huiselijk geweld aan. We zien een op het eerste oog gelukkig koppel dat terugkomt van een avondje uit. Zoenend en lachend. Twee kittens op de bank. Maar al snel blijkt dat er iets niet helemaal in de haak is. Als de vrouw haar make-up verwijdert blijkt ze een blauw oog te hebben. We krijgen nergens de daadwerkelijke gebeurtenissen te zien; we zien alleen de spijt op het gezicht van de man. En dat is eigenlijk honderd keer sterker. Een belangrijke boodschap, op een confronterende manier overgebracht.

En de muziek? Jammer dat radiostations na Take Me To Church Hozier eigenlijk een beetje links hebben laten liggen, want zijn debuutalbum staat vol met nog veel meer mooie liedjes. Cherry Wine is zeker niet het sterkste nummer, maar omdat het akoestisch is komt de soulvolle stem van de Ier extra goed uit. Wegdromen op de klanken kan dus gemakkelijk, maar de tekst herbergt juist een pijnlijk verhaal.

Lees ook: Hozier – Someone New

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>