Nieuwe video: Beyoncé / Chimamanda Ngozi Adiche – ***Flawless

Al Beyoncé-moe? Wij nog niet! Zij bracht namelijk totaal onverwachts een gloednieuwe plaat uit met maar liefst zeventien videoclips! Dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen en daarom gaan we álle clips bespreken. In willekeurige volgorde. Vandaag het sinistere ***Flawless.

Waarom kijken? De clip opent en eindigt met beelden van Star Search, een talentenprogramma waaraan Beyoncé twintig jaar geleden deelnam met een meidengroepje. Een wedstrijd die ze opvallend genoeg verloor. Ook Beyoncé lukt dus niet altijd alles. Moraal van dit verhaal lijkt dat je vooral niet moet opgeven bij de eerste de beste tegenslag. Een advies dat we al vaak, en in vele vormen zijn tegengekomen. Maar gelukkig heeft ***Flawless meer te bieden dan deze flashbacks. Het grootste gedeelte bestaat namelijk uit rauwe beelden van de zangeres en een aantal dansers in een ondergrondse omgeving. Zwart/wit, graffiti tegen de muren en een grillige choreografie.

En de muziek? Het babbeltje tussendoor is dus van Chimamanda Ngozi Adiche, een bekende schrijfster en feministe. De fragmenten komen uit deze bewuste speech, waarin ze pleit dat iedereen feministisch zou moeten zijn. Het maakt de sfeer van het nummer beladen; je luistert plots op een heel andere manier naar die vuige groove en kletterende beat. Beyoncé maakt hier een heus statement.

Wat is jouw favoriete videoclip van het visuele album Beyoncé?

 • Partition (13%)
 • Pretty Hurts (13%)
 • Drunk In Love (ft. Jay-Z) (11%)
 • ***Flawless (ft. Chimamanda Ngozi Adiche) (9%)
 • XO (7%)
 • Mine (ft. Drake) (7%)
 • Blow (6%)
 • Jealous (6%)
 • Blue (ft. Blue Ivy) (6%)
 • Heaven (5%)
 • Haunted (5%)
 • Rocket (5%)
 • Superpower (ft. Frank Ocean) (4%)
 • No Angel (2%)
Loading ... Loading ...

Eerder besproken:
Nieuwe video: Beyoncé – Haunted
Nieuwe video: Beyoncé – Drunk In Love
Nieuwe video: Beyoncé – Pretty Hurts
Nieuwe video: Beyoncé – XO
Nieuwe video: Beyoncé / Drake – Mine
Nieuwe video: Beyoncé – Blow
Nieuwe video: Beyoncé – Heaven
Nieuwe video: Beyoncé / Blue Ivy – Blue
Nieuwe video: Beyoncé – Partition
Nieuwe video: Beyoncé – No Angel

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Beyoncé / Chimamanda Ngozi Adiche – ***Flawless

 1. Tim Olde Juninck

  geweldige clip en nummer! maar arvid, waarom zijn er er eigenlijk geen recensie’s van clips als run the world, best thing I never had, party, 1+1, I care, enzovoort?

    /   Reply  / 
 2. Tim Olde Juninck

  die reactie hierboven klopt niet delina!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>