Nieuwe video: The Virgins – Rich Girls


Een meisje komt de kroeg binnen. Ze is mooi. Het soort meisje waarvoor je graag nog wat langer blijft hangen, zelfs als je morgen vroeg op moet, om te zien wat ze van plan is. Zonder iets te zeggen pakt ze je hoed en zet hem op haar eigen hoofd. Ze smijt je bierglazen op de grond en komt voor je op de bar zitten.

Dus daar zit je dan, aan de bar, met een mooi meisje, in een kort jurkje, een paar centimeter voor je gezicht. Ze gooit een glas ijskoud water over je hoofd. En ik (de kijker) denk bij mezelf: waarom is dit zo moeilijk? Waarom gebruikt deze videoclip moeiteloos Alle Ingrediënten Die Een Platenmaatschappij Graag Ziet (mooi meisje, feestende mensen, muziekmakende bandleden) en doet er iets interessants mee? Iets waarnaar ik wil blijven kijken, gewoon om te zien hoe het afloopt.

The Virgins laten het er niet moeilijk uitzien, zoveel is zeker. Dit is geen ingewikkelde videoclip, of eentje die duur was om te maken. Maar als het zo makkelijk zou zijn, waarom doen dan niet meer bands het? Waarom is 99% van alle videoclips met exact dezelfde ingrediënten saai en voorspelbaar, terwijl Rich Girls moeiteloos tot het einde je aandacht weet vast te houden?

En de muziek?

Spoiler: zelfs als je de hele videoclip afkijkt heb je nog steeds geen idee wie dat meisje was, wat ze kwam doen of waarom ze deed wat ze deed. Was ze rijk? We weten het niet. Misschien wilde The Virgins gewoon laten zien hoe makkelijk het voor mooie meisjes is om iedere man te doen veranderen in een Grijnzende Idioot, simpelweg door de aanblik van een kort jurkje.

Maar de muziek Erik, de muziek!?

O ja! De muziek! Die is okee, vooral als je houdt van New Wave muziek uit de jaren tachtig. Dat beschaafde, zacht funkende, licht afstandelijke geluid ligt nog altijd erg prettig in het gehoor, maar toch heb ik het gevoel dat Rich Girls het nét niet helemaal is. Het nummer mist ‘iets’, zonder dat ik er precies een vinger op kan leggen wat. Ik vond hun vorige single gewoon beter.

Met dank aan Jazeker voor de tip.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuwe video: The Virgins – Rich Girls

  1. Jazeker

    Superlekker nummer! Ik vind die vorige videoclip trouwens echt briljantje fout. Ennuh… krijgen we nog een keer een Cut Copy recensie? (A)

    tip: Black Kids – Look At Me
    http://nl.youtube.com/watch?v=rrcx2q_Ru8Y

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    JP dat is een oud nummer, is al bijna 4 maanden uit ofzo en daarnaast al dik geflopt.

      /   Reply  / 
  3. JP

    Sorry :P

    Ik hoorde m op die 538 dance CD,
    Maar bedankt voor de (harde) informatie :P

    En ik vind de clip ook niet zo leuk

      /   Reply  / 
  4. Els

    Ik zie net dat iemand anders hem al heeft getipt, sorry !

      /   Reply  / 
  5. Robin

    Ze waren op Metropolis Festival in Rotterdam, was wel leuk :)

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: The Virgins - Teen Lovers | Videoclips

  7. Coco

    OMG ik hou van deze videoclip. Behati Prinsloo is zo sexy! Dat is de reden waarom deze videoclip veel beter is dan andere gelijkaardige clips. Behati is veel mooier dan die andere oppervlakkige schoonheden dat ze gebruiken in videoclips.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>