Nieuwe video: Röyksopp – Bounty Hunters

royksopp

Röyksopp bracht onlangs live een nieuw nummer ten gehore, Bounty Hunters. Het is een ode aan de gelijknamige Star Wars-videogame. Inmiddels is de videoclip te bewonderen, geregisseerd door Stian Andersen. 

De clip is een trippende ervaring van acht minuten. Stiekem is het gewoon een performance-video, alleen dan ingezoomd op voornamelijk de lasershow. Als je die kleurrijke lichtstralen vanuit een paar vreemde hoeken filmt, is het natuurlijk al gauw een spacy ervaring. Dat wordt uiteraard nog eens versterkt door een aantal visuele referenties aan Star Wars. Al met al ziet het er vooral uit als een optreden waar je graag bij had willen zijn.

En de muziek? Ik ben beter gewend van Röyksopp. De Star Wars-geluidjes zijn een geinige toevoeging, maar verder klinkt Bounty Hunters een beetje vlak. Normaal wordt je in hun muziek op sleeptouw genomen door een duidelijk melodie, maar die ontbreekt hier. Het is vooral een dikke muur van geluid.

Lees ook: Röyksopp – Running To The Sea

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>