Nieuwe video: Frankmusik – 3 Little Words


Mijn tweede hobby (naast uh… over videoclips schrijven) is computerspelletjes spelen. Ongeveer een jaar geleden speelde ik er bijvoorbeeld eentje genaamd Castlevania: Dawn Of Sorrow. En ergens in het gigantische kasteel wat je in dat spel moet verkennen is een levensgrote piano. Ik kon over de toetsen heen lopen en ze maakten allemaal het juiste geluid. Door creatief heen en weer te springen kon ik er zelfs Vader Jacob op spelen.

Maar het punt is dit: het had geen enkel nut. Er ging geen geheim luik open door op een bepaalde toets te stappen en ik kreeg geen extra leven door op de juiste manier Vader Jacob te spelen. Die piano was daar gewoon om… tsja, blijkbaar om in onze behoefte naar levensgrote piano's te voorzien. Net zoals ik het ook al 'voor de lol' voorbij heb zien komen in tientallen tekenfilms (van Walt Disney tot Tom & Jerry). Er is eigenlijk maar één conclusie mogelijk is: mensen willen graag op levensgrote piano's dansen.

Bereid je dus maar voor om jaloers te worden, want Frankmusik krijgt het in deze videoclip voor elkaar: hij danst op een levensgrote piano. Samen met twee mooie vrouwen ook nog, de lucky bastard. Het ziet er een beetje nep uit (de toetsen worden niet echt ingedrukt, al lichten ze wel op in vrolijke kleurtjes) en die piano is ook meteen het enige interessante aan deze hele videoclip, maar toch, de man krijgt het toch maar mooi voor elkaar. Voor zo'n eenvoudige low-budget videoclip maakte 3 Little Words mij verdacht vrolijk.

En de muziek?

Die Stuart Price is ook overal tegelijk. De producer van Keane's laatste album, de producer van The Killer's laatste album, en nu is hij ook weer verantwoordelijk voor dit nummer van de ons totaal onbekende Frankmusik. En alles heeft dat heerlijk naïeve eighties synthesizer-geluid. Het is stupide, achterhaald en oppervlakkig, maar tegelijkertijd wel onweerstaanbaar lekker.

Met dank aan Jazeker voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Frankmusik – 3 Little Words

  1. JP

    Jennifer Kae – Do you Love Me
    http://www.youtube.com/watch?v=pKnHPAPvwRI

    Haar muziek wordt beschreven als : een mix van Soul, pop , r&b en gospel.

    Het is een lekker liedje hoor!
    De 27 jarige Jennifer heeft een goede stem.

    Alleen de clip is niet spectaculair. Maar het is eerder een SFEERSCHETSENDE videoclip.

      /   Reply  / 
  2. JP

    Sorry ze is 21 jaar.
    Verkeerde bronnen gelezen.

    Duitse Wikipedia nu gelezen.
    Sorry :P

      /   Reply  / 
  3. Jacq

    haha wat een toffe hobby’s ook

    -videoclips kijke
    -gamen
    -tekenfilms

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Frankmusik - Better Off As Two | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>