Nieuwe video: Robbie Williams – Rudebox


Het schijnt dat meneer Williams zelf erg blij is met dit nieuwe nummer. Het schijnt zelfs zo te zijn dat Rudebox tijdens recente optredens een hoogtepunt was, juist dankzij Robbie’s enthousiasme. Dus wat is er hier precies mis gegaan?
We zien een Robbie Williams die af en toe ronduit verveeld de camera in staart. Als hij probeert stoer te kijken ziet hij er slaperig uit, als hij probeert te dansen oogt hij stijfjes. Helemaal vergeleken met de breakdancers, die zich duidelijk wel voor 100% inzetten (vandaar die twee sterren). Het is niet de allerslechtste Robbie Williams video, maar het komt akelig dicht in de buurt.

Normaal gesproken is Robbie Williams een geboren entertainer, en zelfs videos die op papier misschien rampzalig leken, waren leuk om naar te kijken omdat Robbie in zijn eentje de beelden wist te dragen. Was dat echt dezelfde Robbie Williams als de oude man in een trainingspak die we hier zien? Regisseur Seb Janiak (Together again – Janet Jackson, Burnin’ – Daft Punk
heeft wijselijk
) heeft wijselijk geprobeerd hem zoveel mogelijk buiten beeld te houden, maar ontkomt er uiteindelijk toch niet aan om de zanger ook regelmatig zelf in beeld te brengen. Met dramatische resultaten.

En de muziek?

Een vervroegde midlifecrisis? Allemachtig zeg. De voormalige alleskunner die zich vroeger door bijna alle genres en stijlen heen wist te bluffen valt hier keihard van zijn voetstuk. Wat een waardeloos nummer is dit! Als het op een belachelijke manier vervormde "Why are you so nasty? klinkt, krimp ik haast in elkaar van plaatsvervangende schaamte. Waarom heeft niemand in de opnamestudio Robbie gewaarschuwd dat dit misschien niet zo’n goed idee was? Ik hou mijn hart vast voor het bijbehorende 1974 album…

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Nieuwe video: Robbie Williams – Rudebox

  1. SinnardoCode

    De muziek loopt niet lekker, geen lange flow maar steeds iets dat niet rijmt en dan stopt de muziek…

      /   Reply  / 
  2. Syl

    Weetje wat een mooi liedje is everytime we touch :)

      /   Reply  / 
  3. Klaas

    Prima sound!

      /   Reply  / 
  4. Geeraets

    Serieus,
    Doe ff normaal. Hij ziet er echt niet uit als een oude man in een trainingspak! Jullie zijn gewoon jalours of omdat hij meer succes heeft bij de meiden of omdat hij jullie niet leuk vind ofzo weetikveel. Maar dit gaat toch echt te ver. Dit is echt niet normaal. Het is echt een leuk liedje. Jullie hebben gewoon geen smaak! Stelletje achterbakse onnozele asociale mensen!!!

      /   Reply  / 
  5. denise

    HOE onnozel ben je dan als je iemands muziek smaak niet kan respecteren ?
    jij hebt duidelijk een andere mening dan erik, dan hoef je hem niet gelijk aan te vallen !

    ik vind hem WEL een oude man in een trainingspakje ..

    BAGGER ROBBIE WILLIAMS

      /   Reply  / 
  6. erik

    Bedankt denise. ;) Geeraets, ik heb absoluut niks tegen robbie williams. Normaal gesproken vind ik hem best okee, ik heb zelfs een CD van hem en bijna al zijn vorige videoclips waren erg interessant.

    Maar zelfs jij zult het met me eens moeten zijn dat dit een totaal ander geluid is dan we tot nu toe van hem gewend waren, ik vind het helemaal niks. En natuurlijk is robbie williams nog lang niet bejaard, maar als hij ineens zo’n soort video gaat opnemen dan valt het toch wel op dat hij geen 20 meer is. Als deze recensie te negatief van toon was dan komt dat vooral door mijn teleurstelling omdat ik beter van hem gewend ben. Verder geen jaloezie in het spel. ;)

      /   Reply  / 
  7. denise

    ik heb vooral smakelijk gelachen over die reactie vooral het “Jullie zijn gewoon jalours of omdat hij meer succes heeft bij de meiden of omdat hij jullie niet leuk vind ofzo” gedeelte

      /   Reply  / 
  8. Yegor

    Uitstekend!!!=)

      /   Reply  / 
  9. Marije

    Die man kan gewoon alles. Klasse.

      /   Reply  / 
  10. Richard

    Ik heb met dit nummer maar weinig voor, maar ik heb wel respect voor wat Robbie doet, het is feitelijk Britse rap. Die zie je nogal weinig in de mainstream top100, waar of niet?
    Dat viel me voor het eerst op met Rock DJ, hij doet zijn ding, maar meet zich geen Amerikaans accent ervoor aan. Verfrissend.

    Het nummer Rudebox op zich vind ik alleen geen vergelijking met zijn vorige werk. Het komt niet op gang en waar gaat het nou eigenlijk over? Dat Robbie niet veel in beeld komt, vind ik net als Erik heel logisch omdat hij iets mist in zijn uitstraling wat je in zijn andere videoclips wel ziet. Dit meer in de eerdere dan in de latere.
    Misschien begint hij zijn succes ‘for granted’ te nemen, en heeft hij de gedachte ‘alles wat ik aanraak verandert in goud’? Het is wel waar, maar ik ben er te nuchter voor.

      /   Reply  / 
  11. erik

    “wat Robbie doet, het is feitelijk Britse rap. Die zie je nogal weinig in de mainstream top100, waar of niet?”

    The Streets? Dizzee Rascal ook wel, maar die is minder mainstream.

    “vind ik net als Erik heel logisch omdat hij iets mist in zijn uitstraling wat je in zijn andere videoclips wel ziet. “

    Iemand die het met me eens is! :D

    “Misschien begint hij zijn succes ‘for granted’ te nemen, en heeft hij de gedachte ‘alles wat ik aanraak verandert in goud’? “

    Nope, ik denk dat dit nummer een eenmalige uitglijer was. Ik heb vandaag voor het eerst de hele CD gehoord en die is fantastisch. Hij is weer helemaal terug op oud niveau, misschien nog wel beter. In interviews heeft hij een paar keer gezegd dat deze CD eigenlijk perongeluk is ontstaan. Hij probeerde gewoon wat dingen “voor de lol” uit, en dat hoor je er aan alle kanten vanaf. Wat een ouderwets enthousiasme weer! Rudebox vind ik nog steeds een waardeloos nummer, maa voor de rest een top CD. Er staan ook nog twee andere raps op. Je zult verbaasd staan!

      /   Reply  / 
  12. Peter

    Ik vind dit nummer echt slecht. En dan die clip…zo geforceerd! Niet om aan te zien. Ik ben bang dat het succes van Robbie in zijn nog niet al te lange carriere nu al zal dalen en dat hij binnen vijf jaar vergeten is.

      /   Reply  / 
  13. Nadieh

    Het nummer rudebox vind ik ook niet geweldig. Ik vind hem wel leuk hoor maar kan altijd beter. Ik heb zijn album en ik draai hem echt heel vaak. Staan veel super goede nummers op, en idd het is een hele andere robbie. Maar veel artiesten die zoveel dingen uitproberen als hij zei je niet. Hij vind dit leuk om te doen, en ik vind het resultaat super

      /   Reply  / 
  14. bolleboos

    Beste mensen,
    dit nummer is zeker geen waardeloze rommel, ok , robbie kijkt af en toe inderdaad verveeld in de clip,maar het lied zelf , is een topper!!
    echt, aan de mensen waaraan ik het vraag, vind 3/4 het wel een goede song.
    Waarom bekritiseren jullie Robbie toch zo?

    Jullie redactieleden zijn waarschijnlek allemaal ouder dan Robbie, dus waarom durven jullie te zeggen dat hij een oude vent is in trainingspak??!

    Moedig hem eens aan!

    Ik geef mijn e-maiadres niet prijs, en mijn naam ook niet,
    want ik wil jullie bullshit als antwoord op mijn reactie niet horen.

    Salut!!,een WEL Robbie fan!

      /   Reply  / 
  15. muriss

    waahahahahah omg dit nummer is echt ZO slecht en ga alsjeblieft niet zeuren van jaa je bent jaloers dit dat.. ik ben alleen jaloers op zen geld meer niet =)

    challaballaaa

      /   Reply  / 
  16. Die ene

    ik heb geen problemen met het liedje hoor.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>