Nieuwe video: Sia – Soon We’ll Be Found


Nadat ze jarenlang de achtergrondmuziek verzorgde voor menig Tapasbar met haar lounge band Zero 7 (mooie video!), doet zangeres Sia het tegenwoordig solo. Deze videoclip gaat over gebarentaal en laat ondertussen zien welke wonderlijke dingen mensen allemaal met hun handen kunnen doen.

'Ik ben altijd gefascineerd geweest door gebarentaal. De bewegingen en gezichtsuitdrukkingen komen op een onwetende horende persoon als ik over als een dans… een prachtige emotionele dans. Maar de echte schoonheid is natuurlijk dat mensen door die gebaren en bewegingen ook nog met elkaar kunnen communiceren.'

Aldus Sia zelf. De clip begint met een groep mensen die de tekst van dit nummer letterlijk vertalen naar gebarentaal, maar je mond valt pas echt open van verbazing bij de tweede fase van de video. Met niets anders dan een felle lamp en een kale muur verzorgen deze mensen de mooiste schaduwvoorstelling die je ooit hebt gezien. Een kwispelende kat, konijntjes die door het gras huppelen… ik wist niet dat handen zoveel dingen konden uitbeelden.

Het is zo hypnotiserend dat je niet wilt dat het ooit ophoudt. En juist dat maakt de derde fase van de video, hoe mooi die lichtshow ook is, een heel klein beetje frustrerend. Het is natuurlijk prachtig, maar eigenlijk wil je alleen maar meer van die wonderlijke schaduwvoorstelling.

En de muziek?

Het is nog steeds rustige muziek die Sia maakt, maar niet langer rustgevend. Een nummer als Soon We'll Be Found weigert zichzelf net zo makkelijk naar de achtergrond te laten verdringen als Zero 7 dat destijds deed. Dit eist je volledige aandacht op en is bijna vermoeiend om naar te luisteren. Easy listening? Niet bepaald, maar wie er voor openstaat kan er wel heel veel schoonheid uit halen.

Met dank aan Tom voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Sia – Soon We’ll Be Found

  1. sofie

    Hele mooie clip!
    Natasha Bedingfield – Angel

      /   Reply  / 
  2. hans

    Hah, ik wist niet dat het meisje van de muziek bij de eindscène van Six Feet Under (spoiler achter de link, aja) nog bij Zero 7 heeft gezeten. Een mooie stem, die in dit liedje hier een beetje te schraperig klinkt, naar mijn idee. Wel een sterk nummer.

      /   Reply  / 
  3. Anonymous

    Geweldig mooie clip!

      /   Reply  / 
  4. CJ13

    Ik vind dit nog altijd een ontzettend mooi nummer. De aparte stem van Sia klinkt mij erg goed in de oren en de clip is ook erg mooi.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>