Nieuwe video: Jewel – I Do


Om het einde van deze video maar meteen te verklappen: Jewel crasht met haar auto bovenop de auto van een cowboy waarop ze verliefd is (in de clip gespeeld door haar echtgenoot Ty Murray). De video verspringt meteen naar de volgende scene waarin Jewel en de cowboy samen in een paradijselijk grasveld liggen. Met trouwringen om hun vingers.

Op het internet wordt zoals altijd druk gespeculeerd over de betekenis van dat alles. Sommige fans zien het auto-ongeluk vooral als een symbolische gebeurtenis. In een kerk vol familie en vrienden 'I Do' tegen elkaar zeggen is namelijk best eng. De boodschap van deze clip zou zijn dat het alleen werkt als je er 100% voor gaat.

Andere fans beschouwen de video als een morbide love story: Jewel is echt verliefd op de cowboy, maar hij ziet haar meer als een leuk tussendoortje. Onder het motto 'als ik hem niemand kan hebben dan mag niemand hem hebben' besluit Jewel vervolgens de cowboy onvrijwillig mee te slepen in haar zelfmoord. Dat paradijselijke grasveld mogen we daarna heel letterlijk nemen: in het hiernamaals heeft ze hem alsnog om haar vinger gewikkeld.

Wat denken jullie? Vooral door de enge blik in Jewel's ogen neig ik zelf meer naar de tweede verklaring.

En de muziek?

Sinds wanneer is Jewel eigenlijk een country artiest geworden? Haar stem heeft opeens zo'n irritante southern twang en qua instrumenten zijn het alleen nog maar steel guitars wat de klok slaat. Is dit een eenmalig uitstapje of een hele nieuwe stap in Jewel's carrière? Ik kan voorlopig niet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben.

Onze dank gaat uit naar Jesse voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Jewel – I Do

  1. JP

    Ik kies voor 2 !

    En ik vind het niet zo’n leuk liedje

      /   Reply  / 
  2. Deirdre

    Wat is er met haar tand :|

      /   Reply  / 
  3. JP

    haha dat zag ik ook xD

      /   Reply  / 
  4. Rick

    @Erik: Sinds haar laatste album..;) Daar wilde ze meer de country-kant mee op, wat tot nog toe niet succesvol uitpakte..

    @Deirde: Heb je haar wel eens gezien als ze lacht? Dan ga je echt huilen! Heel haar gebit staat schots en scheef en dat voor iemand die miljonair is.. Doe er iets aan!!

      /   Reply  / 
  5. Maikel

    Van jouw type mensen walg ik echt. Als zij zo gelukkig is waarom zou ze er dan iets aan moeten doen? Je wordt tegenwoordig maar overal maar gedwongen om aan het ideaalbeeld te voldoen, respect voor haar dat ze net met haar geld er NIETS aandoet en lekker zichzelf blijft~!

      /   Reply  / 
  6. Debby

    Ik vind die country-sfeer juist erg lekker klinken! Haar stem is altijd al ontzettend mooi geweest en als ze dan die country-flair in haar stem gooit, maakt het na mijn mening alleen maar mooier om te horen. Zo merk je ook meteen dat iemand nog meer potentie heeft in zich heeft en laat zien dat diegene ook meer kan. Lekker nummer! Natuurlijk kan ie niet tippen aan “Foolish Games” maar dit nummer mag er zeker wezen!

    Wat betreft haar “gebit”.. Who cares? Ik luister naar haar nummer en als ze gelukkig is [wat maikel ook zei] met haarzelf, dan is zij nog altijd diegene die er eventueel voor zou kiezen om haar tand(en) te corrigeren.. Ehum, soms kunnen mensen zich zo druk maken om iets.. Net alsof een probleem hun probleem is waar een ander zich juist niet aan stoort, pff best zielig eigenlijk

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Nieuwe video: Jewel - Till It Feels Like Cheating | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>