Nieuwe video: Carrie Underwood – Just A Dream


Subtiel is een woord dat in het woordenboek van Carrie Underwood helaas niet voorkomt. Je zou denken dat het verliezen van een aanstaande echtgenoot al tragisch genoeg is, maar de regisseur wilde het nog sentimenteler. In een bizarre droomscene krijgt Carrie het nieuws nu te horen terwijl ze onderweg is naar het altaar.

Vanaf dat moment stapelen de voorspelbare ontwikkelingen zich in een hoog tempo op. De mooie lentedag verandert in een gure herfstdag. Blije gezichten beginnen te huilen. Het altaar verandert in een doodskist en Carrie's witte trouwjurk verkleurt voor het oog van de camera in een gitzwarte begrafenisjurk.

Zo zout hebben we ze sinds November Rain van Guns 'n Roses niet meer gegeten, en zelfs die smakeloze videoclip was nog iets (maar niet veel) subtieler dan dit filmpje. O ongetwijfeld komen er hieronder reacties waarin mensen vertellen dat zij Just A Dream juist prachtig vonden. Dezelfde mensen die waarschijnlijk ook een huilend zigeunerjongetje aan de muur hebben hangen. Dan weet je meteen in welke categorie je deze videoclip ongeveer moet indelen.

En de muziek?

En dan de muziek, tja wat zullen we daar eens over zeggen? De tekst van Carrie Underwood hamert de boodschap er gelukkig iets (maar niet veel) minder hardhandig in dan de videoclip. Ik denk niet dat we reagerende lezers die ontroerd werden door de muziek belachelijk hoeven maken. De boodschap is oprecht en, zolang er nog oorlogen worden gevochten, helaas nog steeds relevant. De zouteloze country-ballad waarover die tekst wordt gezongen is dan wel weer vervelend. Niet bepaald 'mijn ding', zoals ze dat zeggen.

Met dank aan Jasper voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Carrie Underwood – Just A Dream

  1. JP

    Miley Cyrus – See you again
    http://www.youtube.com/watch?v=aJDC3Gg-F8w

    ik heb het gecheckt,
    het is een officielle video
    Ze vind het jammer dat het geen goede video kon worden, door tijdsdruk en touren enzo.
    Maar dit is een Australie / UK release.
    Geen idee of nederland dit op TV laat zien…

      /   Reply  / 
  2. Juliën

    Ja.. Bedoelde ik :p

      /   Reply  / 
  3. JP

    Oow en NA miley’s video
    check deze even :P
    Is echt zwaar vaag XD

    Skye Sweetnam – Into Action
    http://www.youtube.com/watch?v=erFMIk2OXHM

    normaal is ze ZWAAR ROCK / rocking avril achtig…
    Maar nu… LEAF? MOTHERFUCKERACHTIG???

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>