Nieuwe video: Kate Ryan – Ella Elle L’a


Welkom bij Kate Ryan Airlines waar de enige passagier wordt gespeeld door Kate Ryan. Net als de stewardess, de piloot en de parachutiste die toevallig langs komt vallen. De clip is duidelijk grappig bedoeld, en het is zowaar ook niet helemaal zonder humor om Kate Ryan in al die verschillende rollen te zien. Aan de andere kant is het jammer dat er zoveel kansen gemist worden om er een écht hilarische video van te maken.

Muzikaal heeft het helemaal niets met elkaar te maken, maar de Foo Fighters hebben hetzelfde vliegtuig-idee in 1999 al gebruikt om een veel grappigere video te maken. Ook zij speelden alle rollen zelf, alleen had hun clip meer typetjes die in het vliegtuig een psychedelisch avontuur beleefden. Dat is wat er allemaal mogelijk is wanneer een artiest er echt voor gaat en niet bang is om zichzelf voor schut te zetten.

Ella Elle L'a van Kate Ryan is een aardige poging om ook eens iets grappigs te maken, maar uiteindelijk toch niet meer dan half-geslaagd.

En de muziek?

Het origineel van France Gall: een typisch stukje jaren tachtig popmuziek. Nog steeds een ijzersterk refrein dat met veel gevoel wordt gezongen.

De coverversie van Kate Ryan: weer die gemakzuchtige housebeat van Voyage Voyage. Het refrein blijft nog steeds hangen, maar klinkt met Ryan's vervormde piepstem een heel stuk irritanter. Zal wel weer een enorme hit worden.

Met dank aan Danny voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Kate Ryan – Ella Elle L’a

  1. Lianne

    Ze heeft inderdaad iets irritants over haar, maar de liedjes zijn wel altijd erg aanstekelijk!

      /   Reply  / 
  2. Maggie

    @ Lianne: Inderdaad aanstekelijk ja! Maar het was wel leuker geweest als Kate Ryan iets creatiever was geweest en die house-beat eens liet vallen…

      /   Reply  / 
  3. Debby

    is ze niet orgineel genoeg ofzo?! ze blijft maar coveren.. en die hous-beat mocht ze ook weleens voor de verandering laten vallen. En dat irritante is wel gevonden denk ik: coveren & die irri housebeat

      /   Reply  / 
  4. Tineke

    Dit is na Desenchantee, Libertine, The Promise you Made en Voyage Voyage pas de vijfde cover in ruim 8 jaar tijd. Ze heeft meer eigen composities (9 singles, 4 albums) met eigen muziek dan covers.

      /   Reply  / 
  5. Debby

    Jah, maar de meest recenten van Kate Ryan waren toch echt covers. Als je een fan bent, zal je dan wel weten ja of ze ook nog eigen composities heeft..

      /   Reply  / 
  6. Jeroen

    Ik ben verslaafd aan t lied.
    De clip vind ik minder

      /   Reply  / 
  7. MASIS

    Logisch dat wij haar alleen van de covers kennen aangezien alleen haar covers hits zijn geworden in NL en dat zijn dan tevens ook haar leukste liedjes. Zo’n nummer als lily wat geen cover is, is geflopt in NL en terecht want haar eigen nummers zijn minder goed.

      /   Reply  / 
  8. j-jm

    kate ryan zit nu eenmaal in het house genre
    en ze zou er graag mee door gaan
    kvind het wel iets hebben
    maar kan haarwel niet uitstaan

      /   Reply  / 
  9. CJ13

    t is normaal gesproken niet het genre waar mijn voorkeur naar uitgaat maar dit nummer klinkt toch wel erg lekker!

      /   Reply  / 
  10. floris

    watch musiqlub.nl for your favorite musiqmachine and exclusive interviews, also whit Kate Ryan!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>