Nieuwe video: Liz Kay – True Faith


Ik geef het niet graag toe (niet bij zo'n gruwelijke verkrachtig van één van mijn favoriete songs), maar deze videoclip is eigenlijk niet onaardig. Liz Kay zit thuis, haar geliefde zit in de gevangenis en ze schrijven elkaar brieven. Mooi bedacht en mooi gefilmd ook nog. Gelukkig komt er geen echte emotie aan te pas omdat zowel Liz als haar vriendje allebei van het type als-m'n-haar-maar-goed-zit zijn. Bovendien worden de mooie scenes steevast afgewisseld met ronduit bespottelijke scenes waar Liz een hoge hoed draagt op een elektrische stoel. Phew, hoef ik het net geen voldoende te geven.

En de muziek?

Interessant experiment: zou het mogelijk zijn om echt ieder liedje te verpesten door er een goedkope Eurodance-remix van te maken? Liz Kay zet hoog in en probeert het met één van de beste nummers ooit geschreven in de geschiedenis van de mensheid (naar mijn bescheiden mening uiteraard): True Faith van New Order. De weinig verrassende uitkomst: ja natuurlijk kan dat. Alsof het niks is weet Liz het liedje uit te wringen als een vaatdoek tot ieder laatste sprankje magie en schoonheid is verdwenen. Misdadig lelijk. Hier zou BREIN eens tegen in actie moeten komen.

Met dank aan Martin voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Liz Kay – True Faith

  1. erik

    Sorry kids, ik kon geen score bedenken die laag genoeg was.

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    Twinzz – Eerste dag (van de rest van je leven)http://nl.youtube.com/watch?v=wJLRwNM8Vg8

      /   Reply  / 
  3. Kars

    Baaaah vreselijk! Na 46 seconden pas afgezet, vind ik best knap van mezelf:)
    Zal wel weer een flinke top 40 notering krijgen

      /   Reply  / 
  4. Gin

    Wow, ook een toffe vertaling van flashing lights! Bedankt David!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>