Nieuwe video: Madonna – Give It 2 Me


Voor de opvolger van de spectaculairste video van het jaar werkte Madonna samen met… een modefotograaf? Tom Munro maakt prachtige foto's, maar van zijn werk als regisseur ben ik nog niet helemaal overtuigd.

Give It 2 Me is een opvallend simpele video met veel shots die als foto misschien prima werken, maar in beweging te vluchtig zijn om te blijven hangen. Dankzij een ernstig gebrek aan variatie is het moeilijk je de volle vier minuten op de clip te blijven concentreren.

Het enige dat wel goed werkt is de waanzinnige hyper-editing: razendsnelle montage, afgestemd op de muziek, waardoor de beelden op het einde bijna in elkaar over lijken te vloeien. Erg cool, maar zonder boeiend beeldmateriaal lang niet voldoende om de clip te redden.

En de muziek?

Eén van de wonderbaarlijkste verhalen over Michael Jackson is nog steeds het gerucht dat The Neptunes ooit een volledig album voor hem hadden geschreven. Jackson keurde het af omdat hij de muziek 'niet goed genoeg' vond. Domme man. Madonna is gelukkig verstandiger en betrok de Neptunes wel bij haar nieuwe CD. Het populaire duo stelt opnieuw niet teleur. Sterker nog; Give It 2 me is één van hun leukste producties in jaren. Pharrell en Chad introduceren een paar opvallend stevige dance-invloeden, maar zonder ooit die funky Neptunes-lichtvoetigheid uit het oog te verliezen. En wat een waanzinnige break op 2:27! Meesterlijk. Nóg beter dan 4 Minutes.

Met dank aan Yordi en Jur voor de tip.

facebook share facebook share

22 Reacties // Reageer

22 thoughts on “Nieuwe video: Madonna – Give It 2 Me

  1. Lianne

    En hij doet het weer eens niet o.0

      /   Reply  / 
  2. UK

    2:27?? dat vind ik het lelijkste deel van het lied een soort reuze koeiebel waar je te dicht bij staat

      /   Reply  / 
  3. MASIS

    ERIK:

    jeetje je kunt toch wel fatsoenlijk antwoorden als iemand je iets vraagt?:S

      /   Reply  / 
  4. JPJP

    MASIS zei:
    “ERIK:

    jeetje je kunt toch wel fatsoenlijk antwoorden als iemand je iets vraagt?:S”

    waar slaat dat eigenlijk op?

    Maar erik, heb je al die clip van Miley Cyrus gezien & die nieuwe van Girlicious.

    Miley Cyrus – Start all over ( op MTV in Nederland te horen/zien)
    http://www.youtube.com/watch?v=m-jRHI3INyg

    Girlicious – Stupid SHit
    http://www.youtube.com/watch?v=yaaWl-rlrKo

    groeten
    JP

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    Nou dat slaat op een tip die ik heb doorgegeven, maar hij doet er helemaal niks mee, ik bedoel als je er niks mee wilt doen zeg dan waarom niet en negeer me niet. Jij geeft ook vaak tips door die helemaal niet worden behandeld.Jij wilt toch ook wel weten waarom niet?

      /   Reply  / 
  6. MASIS

    Zoals die van Miley……dat heb je nou al 100 keer gezegd en nog wordt ie niet behandeld terwijl Jur 1 keer madonna als tip doorgaf en meteen wordt hij behandeld.

      /   Reply  / 
  7. erik

    Hey MASIS, JP. Ik weet het. Er komen inderdaad meer tips binnen dan ik elke dag kan behandelen. (Veel meer, want er komen ook nog mailtjes binnen die jullie hier niet zien). Vind ik zelf ook erg lullig want ik ben echt blij met iedere tip… maar blog.nl betaalt helaas niet genoeg om fulltime met de site bezig te kunnen zijn. ;) Ik moet keuzes maken. Ik streef er iedere dag naar om drie videos te bespreken. Dat lukt niet altijd. Maar dat compenseer ik dan weer door er op sommige dagen vier te bespreken, haha.

    Sommige videos (zoals de nieuwe madonna) kan ik sowieso niet overslaan, maar voor de rest is het helaas toch een kwestie van kiezen.

    Ik heb er weleens aan gedacht om elke dag een lijst te maken met links naar alle videos waar ik niet aan toe ben gekomen, maar ik weet niet of dat nu echt veel toevoegt.

    Het is moeilijk, maar ik doe echt mijn best.

      /   Reply  / 
  8. David

    Ik vind de clip nog niet eens zo slecht.. okeej op sommige vlakken issie beetje saai.. maar dan door die hyperediting gaat dat weer weg :P

    Wel veel minder dan het spektakel van ’4 Minutes’ natuurlijk xD

      /   Reply  / 
  9. Female81

    Dit had ik een leuk liedje gevonden als Madonna er niet in voor was gekomen. Best aardige muziek, maar haar vocalen zitten me wat in de weg. Ik wacht met smart op een instrumentale versie.

    Geen flauw idee of ik de clip wat vind: Die is nergens meer te vinden. :(

      /   Reply  / 
  10. Michael

    Ik vind Madonna zeer irritant zingen in die nummer, vind het één van de slechste van het hele album.

    Ook Pharrel, The Neptunes vallen in herhaling. Alle beats zijn simpel, dan moet ik toch melden zoals alle recensies ook zeggen(Google) dat de 4 Timbaland producties toch de lekkerste nummers zijn.

      /   Reply  / 
  11. Meerie

    Miles Away….zoveel mooier nummer dan deze,…zonde dat ze dit heeft genomen!

      /   Reply  / 
  12. MASIS

    Meerie:

    Miles Away wordt als 3e single uitgebracht en dat is zeker een mooi nummer!

      /   Reply  / 
  13. Rick

    @Erik: De video is verwijderd..

      /   Reply  / 
  14. dinges

    beetje eentonige clip. het is wel duidelijk te zien dat tom munro fotograaf is. maar lekker liedje! zit lekker te bouncen in m’n bureaustoel :)

      /   Reply  / 
  15. emre

    Ben dus absoluut geen fan van Madonna, maar vind haar laatste album ‘Hard Candy’ erg vet en ik moet zeggen dat ‘Give it 2 me’ enige nummer is die ik 3 keer achtermekaar laat spelen voordat ik de volgende nummer opzet. Ik vind de video en het nummer die heel erg sterk ge-edit is vergeleken met haar album errug vet en dat hippe foto sfeer bevalt me wel. 2:27 is meesterlijk ja. Doet me erg denken aan ‘Be in Tokyo’ nummer van Fast N Furious Tokyo Drift wat btw een heerlijk zomer nummer was. Als het nou een keer op TMF zou komen en mijn hersenloze vrienden die mij niet geloven dat dit BETER is dan 4 minutes zou ik heel erg blij zijn.

    Groeten (en kunnen we normaal met elkaar praten please -.-)

      /   Reply  / 
  16. Delin

    NOG BETER dan 40 Minutes??? Dat is één van de slechtste nummers die ik OOIT gehoord heb! En het stomste is nog, dat zowel Justin als Timbaland bijna alleen maar goede muziek maken, maar Madonna helaas, snapt totaal niets van muziek. En ze kan ook nog niet zingen. Ze is echt alleen een modeplaatje. Een te oud modeplaatje, inmiddels.
    Grandmadonna.

      /   Reply  / 
  17. PHX

    @Delin: Madonna snapt niets van muziek???? Welke planeet kom je vandaan? Als ze echt niets van muziek snapte, stond ze dan al 25 jaar aan de top??? En Justin en Timbaland hebben niets met Give it 2 Me te maken… heb je het bovenstaande artikel wel gelezen?

      /   Reply  / 
  18. rico

    nederlandse les lijkt me geen overbodige luxe voor jou, en mss kun je dan zelf eens gaan zingen?

      /   Reply  / 
  19. rico

    ja echt een heel slecht nummer….hoeveel weken staat het ook alweer op nummer 1? ….oh wacht ff 6 weken alweer….niet slecht voor iemand die geen verstand heeft van muziek en na 25 jaar heel gewoon ff doordeweeks wéér bovenaan alle hitlijsten overal staan, kom op zeg Madonna is een popmuziek icoon dankzij onder andere haar is de muziekwereld wat ie vandaag de dag is, én ze blijft verrassen, verbazen, vernieuwen, én verplicht! give me a Madonna-song everyday

      /   Reply  / 
  20. anoniem

    Iedereen niet gaan schelden

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>