Nieuwe video: Eric Prydz – Pjanoo


Even ontsnappen aan de realiteit met Eric Prydz. Omdat iedereen soms afleiding nodig heeft. Of je nu worstelt met een gebroken hart, een belastingaangifte of de politie die je op de hielen zit omdat je zojuist een bank hebt overvallen, Pjanoo geeft je recht op een mentale vakantie van exact drie minuten. Even niet aan je problemen denken kan soms nuttiger zijn dan je denkt.

Het belangrijkste probleem van deze cowboy valt in de 'politie zit je op de hielen omdat je een bank hebt overvallen'-categorie. In paniek rent hij door de woestijn totdat hij bij een spookstad komt. In die verlaten saloon is hij voorlopig veilig, maar dan begint zijn andere probleem op te spelen.

Een probleem dat valt in de 'buiten is het vijfenveertig graden celcius en ik heb verschrikkelijk veel dorst'-categorie. Aanvankelijk lijkt hij pech te hebben want uit de kraan komt geen druppel water, maar dan begint de magische piano van Eric Prydz te spelen. Als bij toverslag verschijnen er twee miniatuur indiaantjes die speciaal voor hem een regendans opvoeren. Pjanoo is daarmee niet alleen een wonderlijke en prachtig vormgegeven videoclip, hij bewijst bovendien dat het inderdaad zin heeft om af en toe te ontstressen.

En de muziek?

Ik weet zeker dat Eric Prydz's platenmaatschappij hem heeft gesmeekt om alsjeblieft een catchy vocale sample (call on meeeeeeeeee) aan het nummer toe te voegen voor maximaal commercieel succes, maar de waarheid is dat deze track het gewoon niet nodig heeft. De enige hoofdrol is, zoals de titel al suggereert, weggelegd voor de piano en dat is meer dan genoeg. Als op 00:27 die melodie begint te hameren is het alsof de zon door de wolken breekt en alles waar je over loopt te tobben voor drie minuten naar de achtergrond verdwijnt. Een muzikale peppil zoals we ze al heel lang niet meer gehoord hebben. Je dag kan niet meer stuk als de aardige deejay van 538 besluit om dit nummer uit je radio te laten schallen.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Eric Prydz – Pjanoo

  1. sofie

    He eindelijk een clip erbij! De versie van 7 minuten is ook fijn, jammer dat deze al zo snel is afgelopen

      /   Reply  / 
  2. Randolph

    Zo zie je maar weer, besluit je ooit een bank te beroven, heb dan geen zorgen, er word uitstekend voor je gezorgd als je aan het vluchten bent.

      /   Reply  / 
  3. Bas.

    Melodie is wel een erg groot woord voor dit drie-tonig riedeltje. Maar verder wel lekker, moet ik toegeven.

      /   Reply  / 
  4. PINHEAD

    Echt een lekker nummer,lekker zomers!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: Swedish House Mafia/Pharrell – One (Your Name) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>