Nieuwe video: Lady Gaga – Beautiful Dirty Rich


Er heerst verwarring op het internet! Dat is niks nieuws, maar de verwarring gaat ook nog over deze clip! Want: is het nu wel of niet een officiële Lady Gaga video? En het verlossende antwoord is JA! Oorspronkelijk is dit filmpje inderdaad opgenomen ter promotie van Dirty Sexy Money (een Amerikaanse dramaserie), maar een paar weken later gaf Lady Gaga via haar eigen website ook een ‘officiële’ versie vrij – zonder scenes van Dirty Sexy Money – ter promotie van haar tweede Amerikaanse single Beautiful Dirty Rich.

Wat in deze twee-en-een-halve minuut vooral duidelijk wordt is dat Lady Gaga van geld houdt. Niet zoals jij en ik (iedereen houdt tenslotte wel een beetje van geld), maar op een extreme, opgewonden, obsessieve, laat-Dagobert-Duck-dat-maar-niet-zien manier.

Lady Gaga rolt in haar geld (letterlijk), ze likt aan haar geld (letterlijk), ze gebruikt het als waaier, ze strooit het rond en ze steekt haar sigaretten er mee aan. Later rookt ze, bij gebrek aan een echte sigaret, zelfs een bankbiljet op (letterlijk). Met andere woorden: sorry Jay-Z, sorry 50 Cent, deze dame heeft met één videoclip jullie hele oeuvre overbodig gemaakt.

En de muziek?

En welk nummer schalde er uit mijn goedkope speakertjes toen ik Lady Gaga’s officiële site. bezocht? Ik zal jullie één hint geven: het was niet dit nieuwe nummer. Neen, het was nog steeds haar vorige single. Blijkbaar weet Lady Gaga zelf ook dat dat nog steeds het betere nummer is. Niet dat Beautiful Dirty Rich slechte muziek is, het is zelfs best een lekker nummer met een piano die op precies de juiste momenten een dramatisch accent aan de muziek geeft. Niks mis mee, maar gewoon niet goed genoeg om het monstelijke refrein van Just Dance te overtreffen.

Zie ook:
- Nieuwe video: Lady Gaga – Just Dance

Met dank aan Sheila voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Lady Gaga – Beautiful Dirty Rich

  1. Lea

    Video is nu al weg, en je had hem nog geen 10 minuten gelden er op gezet.Jammer.Het nummer ken ik al en is een zeer aanstekelijk nummer.Ik hoop dat ze Pokerface of Lovegame voor europa uitbrengt,liggen ook meer in de buurt van “Just Dance”.

      /   Reply  / 
  2. Lea

    geleden*

      /   Reply  / 
  3. erik

    Wow dat is snel, ik wist niet dat Lady Gaga’s platenmaatschappij zelfs op zondag doorwerkt aan het verwijderen van die video’s. ;)

    Hopelijk houdt deze versie het iets langer vol…

    *kruist vingers*

      /   Reply  / 
  4. JR

    De videoclip is weer weg denkk. :(

      /   Reply  / 
  5. erik

    ?

    Bij mij doet de huidige versie het (op het moment van schrijven!) nog steeds.

      /   Reply  / 
  6. Lea

    doet het ook al niet meer :P

      /   Reply  / 
  7. JB

    Hij doet het wel

      /   Reply  / 
  8. sjorzke

    heerlijk nummer, pokerface wordt de europese single release had ik vernomen! die is naar mijn mening beter :) maar dit is ook goed nummer en leuke clip

      /   Reply  / 
  9. Spacekeef

    ik kan iedereen het roken van een bankbiljet afraden. de inkt (of wat dan ook) slaat hevig op je longen.

      /   Reply  / 
  10. Debby

    Net alsof mensen op het moment hun bankbiljet als sigaret gebruiken -.-

    Ik vind dit nummer wat minder dan bijvoorbeeld “Love Game” of “Nothing else i can say” Ook overtreft ie mij persoonlijk niet het betere nummer “Just Dance”

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Nieuwe video: Lady GaGa - Poker Face | Videoclips

  12. Pingback: Nieuwe video: Lady Gaga - Eh Eh Nothing Else I Can Say | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>