Nieuwe video: Chemical Brothers – Midnight Madness


De Chemical Brothers hebben een reputatie hoog te houden als het gaat om opvallende videoclips, en ook Midnight Madness is er eentje die ik niet snel zal vergeten. Zelfs al haalt hij niet het niveau van toppers als Hey Boy, Hey Girl, Let Forever Be of de fantastische clip bij The Salmon Dance.

Overdag slaapt hij in een vuilcontainer achter een restaurant, maar zodra de nacht valt komt hij naar buiten en springt met een verbazingwekkende lenigheid over de daken van de stad. Het mysterieuze wezen is eigenlijk gewoon een man in een latexpak en de clip doet geen enkele moeite om dat te verbergen. Vooral niet omdat de amateuristische 'special effects' uiteindelijk juist in het voordeel werken van Midnight Madness. Het maakt die paar vluchtige scenes waarin écht iets raars gebeurt (een hoofd draait 360 graden, een knie buigt de verkeerde kant op) extra verontrustend.

Jammer alleen dat het tradiotionele 'wow moment' hier nogal ontbreekt. Hey Boy, Hey Girl had een hele club vol dansende geraamtes en in The Salmon Dance zweefden drie auto's langzaam naar de maan. Bij deze clip moeten we het doen met een suffe dans-scene waar plotseling alle lampen aanspringen. Een jammerlijke anti-climax op een verder toch behoorlijk geslaagde videoclip.

En de muziek?

Geweldige track trouwens. De Chemical Brothers zijn ouderwets op dreef en stuwen de muziek op naar hele grote hoogtes. Het begint met een eenvoudige electrobeat maar ze blijven er maar nieuwe laagjes bovenop stapelen tot de spanning (vlak voor die mislukte climax in de videoclip ja) bijna ondraaglijk is. Jammer dat het maar 'het nieuwe nummer' is op hun volgende greatest hits compilatie en niet het Electronic Battle Weapon dat een opwindend nieuw album aankondigt.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Chemical Brothers – The Salmon Dance
- Nieuwe video: Chemical Brothers – Do it again

Met dank aan Koeno voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Chemical Brothers – Midnight Madness

  1. MASIS

    Hun muziek is echt altijd goed!:D

      /   Reply  / 
  2. wesley

    ik vind die suffe dance moves geen anti qlimax.. ze zijn wreed! heftuge clip!

    cheers

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>