Nieuwe video: Pendulum – Other Side


Gezellige jongens, die Australiërs. Na videoclips over een buitenaardse invasie en een satanische sekte is Pendulum terug aan het front met een video over een lift. Niet zomaar een lift natuurlijk; de onderste verdieping waar dit exemplaar je naartoe brengt is wel heel erg diep onder de grond. Inderdaad, de lift in Other Side brengt al zijn passagiers rechtstreeks naar de hel.

Pendulum had het vast bedoeld als een soort overtreffende trap van de twee voorgaande clips, maar helaas maakt Other Side op ons juist een stuk indruk. De eerste blik op de hel is nog fascinerend genoeg, we zien een merkwaardige tempel omringd door lava, maar net als je denkt 'daar zou ik wel wat meer van willen zien' klappen de deuren alweer dicht en vliegt de lift door naar een volgende locatie.

Van de bovenste verdieping van een wolkenkrabber tot een kaal woestijnlandschap, de lift komt overal maar interessant wil het daarna niet meer worden. Zo creepy als het allemaal begon, zo saai wordt het halverwege. Een fikse tegenvaller van een band die voorheen altijd zoveel werk maakte van zijn videoclips.

En de muziek?

De aangenaam luidruchtige mix van rockmuziek en drum and bass klinkt ons inmiddels al behoorlijk vertrouwd in de oren. Vernieuwend is het allemaal niet, maar het klinkt wel ongelooflijk lekker. Vooral die stuiterende bas is deze keer echt te gek. Wie de vorige twee singles goed vond gaat hier zeker weten ook weer van genieten.

Zie ook:
- Nieuwe video: Pendulum – Granite
- Nieuwe video: Pendulum – Propane Nightmares

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Pendulum – Other Side

  1. PINHEAD

    Wie heeft er gewonnen met de poll?

      /   Reply  / 
  2. erik

    Verrassend genoeg Kylie! Sorry, deze week had ik echt geen tijd voor een volledig overzicht. Vanaf volgende week wordt de normale programmering weer hervat.

      /   Reply  / 
  3. JR

    spijtig, zat net uit te kijken naar je verhaaltje :(

      /   Reply  / 
  4. erik

    Anders ik wel, ik had nog geen flauw idee wat ik over Kylie had moeten verzinnen. Volgende week zal het zo te zien wel Pink worden.

      /   Reply  / 
  5. Kars

    aah ja deze heb ik een tijdje terug op tv gezien. Toen maakte die niet zoveel indruk maar na een tweede keer luisteren toch wel een lekker nummer eigenlijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>