Nieuwe video: Hot Chip – Wrestlers


Voor nieuwe single Wrestlers nodigde Hot Chip hun goede vriend James Murphy (LCD Soundsystem) uit om mee te doen in de videoclip. James heeft de handige eigenschap dat hij er eigenlijk altijd grappig uitziet, zelfs als hij helemaal niets speciaals doet.

En helemaal niets speciaals, dat is precies waar deze videoclip over gaat. Even lijkt er een verhaaltje op gang te komen wanneer één van de banleden een SMSje van James krijgt met de tekst: You can't have him back. I'll wrestle you for it. And I'm way bigger and trained. Maar daar komt vervolgens niemand meer op terug.

En dus sleept de video zich voort, in lelijke overbelichte zwart-wit beelden. De bandleden van Hot Chip doen vrolijke dingen voor de camera, maar erg interessant wil het niet worden. Het enige lichtpuntje is zodoende James Murphy. Met die berustende onverschillige blik, een beetje als een jonge Bill Murray, wordt dat nog eens een groot acteur. Of hij nu een handschoen aantrekt, naar de camera wijst of een SMSje verstuurt, James Murphy is grappig om naar te kijken.

En de muziek?

Oef, dus dit is ook Hot Chip? Nu ben ik toch blij dat ik hun album, na de uitstekende vorige twee singles, niet meteen blind heb aangeschaft. Wrestlers is van een hele andere, en veel saaiere, orde. Het nummer heeft zijn momenten (om specifiek te zijn: van 1:32 tot 2:15), maar zodra die dreinerige hoofdmelodie weer wordt ingezet is de band mij meteen kwijt. Hot Chip fans! Help mij! Als ik nu alsnog Made in the Dark zou kopen, kan ik dan meer nummers zoals dit verwachten of gaat het grotendeels de kant op van Ready For The Floor en One Pure Thought?

Zie ook:
- Nieuwe video: Hot Chip – Ready For The Floor
- Nieuwe video: Hot Chip – One Pure Thought

Met dank aan Joris voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Hot Chip – Wrestlers

  1. JP

    ik ben geen Hot Chip Fan :P
    Dus ik oordeel niet wat ik van hun vind ofzo.
    Ik zou persoonlijk de CD niet aanschaffen xD

    ________________
    [TIP]
    Saturdays – Up!
    http://www.youtube.com/watch?v=FtUawhIqUMk

      /   Reply  / 
  2. Koeno

    Made in the dark, Meer ready for the floor up tempo nummers, maar als ik toch iets moet aanraden zou ik liever The Warning (hun tweede cd) aanraden, is een veel betere sfeerplaat alles matcht, als je een single hiervan wil luisteren zou ik: Over and Over luisteren (echt supervet en mooie clip)!

      /   Reply  / 
  3. chansadres

    Kaiser Chiefs – Never miss a beat
    (nieuwe single van nieuwe album dat over een maandje uit komt. Geproduceerd door Mark Ronson en een achtergrondskoortje bestaande uit Lily Allen en New Young Pony Club. Heerlijk.)

    http://www.youtube.com/watch?v=iqNiPgxV-Bk

      /   Reply  / 
  4. erik

    @koeno: bedankt voor de tip! :) Dan beginnen we bij dat album. Over & Over is alvast erg leuk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>