Nieuwe video: Robyn – Cobrastyle


Misschien had Robyn vroeger ook een moeder die haar huiskamer alleen maar wit durfde te schilderen – heel misschien gebroken wit als ze zich dapper voelde. Misschien wilde ze zich daarom eens flink afreageren in haar nieuwe videoclip. Misschien vliegen de verfklodders daarom wel in het rond.

En er is een moment, zo ongeveer halverwege de videoclip, waarop dat concept echt goed werkt. De voorheen zo hagelwitte kamer begint al steeds meer kleur te krijgen en dan worden er ook nog grote kleurige rookwolken doorheen geblazen; het is prachtig. Schitterend. Je verwacht ieder moment de woorden like no other in beeld met de boodschap dat het eigenlijk een Sony Bravia reclame was.

Maar naarmate de videoclip vordert en het rode afspeelbalkje steeds verder naar de 4:10 kruipt, begint het pijnlijk op te vallen dat er nog steeds erg veel wit te zien is. Aan het begin hadden we gehoopt dat de kamer uiteindelijk alle kleuren van de regenboog zou hebben met zelfs geen spatje wit meer, maar dat glorieuze moment breekt helaas nooit aan. Zelfs in de laatste scene is er nog steeds zoveel wit dat Robyn's moeder zich er prima thuis zou voelen, dat kan toch niet de bedoeling zijn.

En de muziek?

Robyn is terug met een verrassende cover van Cobrastyle (origineel van Teddybears, hier in een ver verleden ook al eens besproken). Ze heeft zich het nummer goed eigen gemaakt en we bewonderen het brommende nieuwe live-geluid, het klinkt als een opwindende nieuwe richting voor Robyn.

Maar toch… het is niet genoeg. Hoe leuk het ook allemaal is wat Robyn hier uitspookt, zolang het origineel nog steeds beter klinkt blijft dit een overbodige cover (negeer aub de negatieve recensie die we er in 2006 schreven, blijkbaar waren we met ons verkeerde been uit bed gestapt. Teddybears rockt!)

Zie ook:
- Nieuwe video: Robyn – Who's That Girl
- Nieuwe video: Robyn – Be Mine
- Nieuwe video: Robyn – Handle Me

Met dank aan Tim Kraaijvanger voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Robyn – Cobrastyle

  1. MusicNote

    Wow, niet verwacht dat er NOG een video zou uitkomen van haar laatste album ‘Robyn’!
    Want er zijn al video’s van:

    *Be Mine (2 versies)
    *Handle Me (2 versies)
    *Crash & Burn Girl
    *Konichiwa Bitches
    *With Every Heartbeat
    *Who’s That Girl
    en nu ook van Cobrastyle!

    Desondanks een creatieve video en een ontzettend lekker nummer! Het album ‘Robyn’ is aan te raden!

      /   Reply  / 
  2. Cj13

    Vind haar album idd erg goed, ook dit nummer weer lekker eigenzinnig

      /   Reply  / 
  3. cees

    ja idd wel mooi lied! maar haar kapsel is weer niks man! dat heeft ze al heel lang het is lelijk! ze moet haar haar wat langer laten groeien!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>