Nieuwe video: Nikka Costa – Stuck To You


Geboren in Tokio, opgegroeid in Amerika en vooral succesvol in Australië. Je vraagt je af op welk continent deze zangeres zich tegenwoordig nog thuisvoelt. Als jullie haar écht in verwarring willen brengen, koopt dan allen massaal haar nieuwe album om te zorgen dat Nikka Costa ook in Nederland doorbreekt!

Ik kan me slechtere investeringen indenken. Ook Stuck To You is weer een prima single met een niet-onaardige videoclip. Enige diepgang hoef je hier niet te verwachten, maar de kleurrijke decors zien er wel stuk voor stuk mooi uit. Van de boomwortels in alle kleuren van de regenboog tot het mistige herfstbos in de laatste scenes, alles heeft een fantasierijke organische look, verveelt geen moment en gaat gegarandeerd opvallen tussen alle andere videoclips.

En de muziek?

…als een tien jaar oudere versie van Joss Stone. Beter kunnen we Nikka Costa niet omschrijven. Een soortgelijke stem, diezelfde mix van funk soul en blues in haar muziek. Hooguit klinkt ze net iets zelfverzekerder. Haar liedjes doen wat minder hun best om perfecte poprefreinen te hebben, er wordt niet echt geflirt met moderne invloeden en je hoort een zangeres die tevreden is met haar eigen geluid. De ene zangeres is niet per se beter dan de andere, ze verdienen gewoon allebei een plaatsje op onze iPods.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Nikka Costa – Stuck To You

  1. Tim Kraaijvanger

    Fantastisch! Ben een grote fan van Nikka Costa en wist dat er iets in de pijpleiding zat, maar het is toch nog een verrassing dat de clip vandaag op internet staat!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>