Nieuwe video: Fam Lay/Pharrell – Da Beeper Record


Fam Lay (een Star Trak artiest) en -hé, daar is hij eindelijk weer eens- Pharrell komen uit het niets met deze eenvoudige zwart/wit video. Regisseur Hype Williams verrast door veelvuldig gebruik te maken van stilstaande beelden en dat pakt redelijk goed uit. Misschien is niet alles even inspirerend, maar er zitten een aantal erg fraaie foto's tussen die de videoclip een grappig documentaire-gevoel geven.

Ook amusant is Pharrel die zich plotseling in allerlei bochten wringt om er uit te zien als een stoere gangster met zijn nieuwste speeltje. Het past totaal niet bij het bescheiden en zachtaardige karakter dat hij altijd heeft neergezet, maar dat maakt het nu juist zo amusant.

De combinatie van stilstaande en bewegende beelden houdt de video lekker dynamisch. Zelfs als het inhoudelijk niet verder komt dan feesten en met geld strooien, de vormgeving is in ieder geval leuk. Jammer dat Hype Williams nog steeds niet volledig afstand kon doen van de achterlijk brede horizontale balken voor het "superbreedbeeld-effect" maar het is nu gelukkig niet meer de hele tijd. We gaan al vooruit.

En de muziek?

De Neptunes op hun minimaalst. Het is alleen maar het haperende geluid van drie tonen op een orgel die eindeloos vaak herhaald worden, en toch klinkt het funky. Ik vind het best leuk, maar er bestaat misschien ook zoiets als té minimaal. Als we na twee minuten nog steeds geen echt refrein hebben gehoord en we nog steeds naar diezelfde drie noten zitten te luisteren… ik kan er niks aan doen maar dan slaat de verveling toch een beetje toe.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Fam Lay/Pharrell – Da Beeper Record

  1. wit

    wa een *** nummer

      /   Reply  / 
  2. T.C.

    Ik vind m best vet XD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>