Nieuwe video: CRS – Us Placers


Kanye West! Pharrell Williams! Lupe Fiasco! Thom Yorke! Zo, hallo. Heb ik iedereen's aandacht? Mooi, want CRS is niet zomaar een nieuw bandje waar je nog nooit van hebt gehoord. Achter die typische naam (een afkorting van Child Rebel Soldier) gaat een samenwerking schuil tussen Kanye West, Pharrell Williams en Lupe Fiasco.

Een album is er nog niet, de "band" heeft ook nog nooit samen opgtreden, maar de drie mannen zagen wel kans om samen dit ene liedje op te nemen. En nu is er ook nog een echte videoclip, geproduceerd door Va$htie. Blijkbaar gemaakt zonder enig budget, alleen omdat Va$htie het zo'n mooi nummer vond. Schattig, maar dat verhaal klinkt behoorlijk verdacht. Niet in de laatste plaats omdat de clip er zo professioneel uitziet.

We zien jonge kindversies van Kanye, Pharrel, Lupe en Thom die samen het liedje uitvoeren. En echt waar, die kindacteurs doen het precies goed. Kleine Lupe ziet er met de bril laag op zijn neus al uit als een echte studiebol. Kanye is direct herkenbaar aan de zonnebril uit de Stronger video, maar ook de onverstoorbare gezichtsuitdrukking weet het kleine jongetje goed na te doen. En alle handgebaren en het poseren op de BMX-fiets… dat kan niemand anders zijn dan Pharrell! De clip zelf is verder niet zo bijzonder (een zoveelste remake van Subterranean Homesick Blues), maar die miniatuurversies van de grote Hip Hop sterren zijn toch wel heel erg geslaagd.

En Thom Yorke?

Ja, jullie vragen je ondertussen vast af wat de zanger van Radiohead met dit alles te maken heeft. Ik zou zeggen, luister hier eens naar (en let niet op de vreselijke -onofficiële- video)

Dat is het nummer The Eraser van Thom Yorke's solo-album. Erg mooi nummer, echt waar, ik hou ervan. Maar ik ben minder enthousiast over de "coverversie" van CRS. Dat drie van de grootste producers ter wereld niet verder komen dan een potje rappen over een bestaand nummer heen (ze hebben zelfs de moeite niet genomen om het refrein aan te passen!) vind ik toch nogal teleurstellend.

Met dank aan david voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: CRS – Us Placers

  1. ik

    fantastisch!
    and they love it… and they love it

      /   Reply  / 
  2. QS

    Het nummer heet trouwens Speedin’

      /   Reply  / 
  3. Dasa

    Speeding heeft ie al gedaan QS ;)

      /   Reply  / 
  4. Pris

    I love it!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>