Nieuwe video: Common/Pharell – Announcement


Hoe groot zou de kans zijn dat er op dit moment, als ik nu de TV aan zou zetten, een slechte videoclip bezig is op MTV? Dertig procent? Veertig? Vijftig? Nee, dat is allemaal nog veel te optimistisch. Er bestaan duizenden slechte video's en iedere dag komen er meer bij! De kans lijkt me eerder tachtig of negentig procent.

Verreweg het grootste gedeelte van die enorme stapel rotzooi ontstaat simpelweg omdat het niemand interesseert. Er zijn artiesten die video's zonde van hun tijd vinden, platenmaatschappijen die liever op safe spelen en regisseurs die de opnamen zo snel mogelijk willen afronden om met die twee lekkere danseressen in bed te duiken.

Wij hier bij videoclips.blog hebben er dan ook geen enkele moeite mee om het 'te zeggen zoals het is' en zulke slechte video's af te straffen met genadeloos lage scores. Maar deze video van Common en Pharrell, dit is een geval apart. Deze twee-en-een-halve ster doen ons pijn om uit te delen. Voor één keer hebben de artiest en de regisseur wel hun best gedaan. De platenmaatschappij hééft haar nek uit gestoken. Zelfs de danseressen zijn niet écht lekker.

Maar, en toch, ondanks dat, spijtig genoeg, hoe jammer het ook is, deze video doet niet genoeg. Het concept van een hand die de hele clip en alle attributen in graffiti-stijl bij elkaar tekent is een geweldige vondst, maar het gaat zo langzaam. De clip is zo kaal. Er gebeurt zo weinig. Wat er is is leuk, maar het moet sneller, drukker, chaotischer, indrukwekkender, onderhoudender!

En de muziek?

Common zegt het zelf al in het refrein: yeah, this is hiphop baby. Niet meer en niet minder. Je bent het niet meer gewend nu hiphop grotendeels is veranderd in popmuziek, maar zo simpel kan het ook nog steeds. Een sobere maar verslavende beat (hét kenmerk van de Neptunes) met een goede rapper. Nou ja, zolang Common aan het woord is tenminste. De rap van Pharrell, zelfs al is hij nog zo'n muzikaal genie, steekt pijnlijk schril af bij de grootmeester. Het is een kleine stoorzender in een verder erg geslaagde samenwerking.

Zie ook:
- Nieuwe video: Common – I Want You
- Nieuwe video: Common/Lily Allen – Drivin Me Wild
- Nieuwe video: Common ft. Will.i.am – A Dream

Met dank aan kevi-b voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Common/Pharell – Announcement

  1. kevi-b

    ik ben het er helemaal mee eens erik, dit is miscjien niet de beste clip ooit (en lekker nummer, dat wel) maar tegenwoordig als je op mtv kijkt zijn het 9 van de 10 keer stomme of erg saaie video’s

      /   Reply  / 
  2. sofie

    Ik vind deze wel meevallen qua slechtheid. Dan zou ik maar helemaal niet luisteren en kijken naar de nieuwe Heidi Montag – Overdosin’. Echt te slecht voor woorden! Zo is zo’n wannabe terwijl ze helemaal niet kan zingen.

    Plain White T’s – Natural Disaster
    Lasgo – Out Of My Mind
    Kate Ryan – I Surrender

      /   Reply  / 
  3. sam xD

    uhu ik ben het niet zovaak eens met je erik maar nu kan je ik je 100 procent gelijk geven !
    muziek gaat deze tijden de slechte kant op vind ik ,, en de videoclips worden er niet betr op

    x

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>