Nieuwe video: Madcon – Liar


Madcon maakt in deze videoclip de grote droom waar van iedere jongeman die ooit op een middelbare school heeft gezeten: ze vallen binnen in de meisjeskleedkamer, en dat niet alleen: later zelfs ook in de meisjesdouche. En dat allemaal om wraak te nemen op de blondharige leugenaresse waar dit nummer over gaat. Denk ik.

Want de exacte plot van Liar ontging me eerlijk gezegd een beetje. De zanger van Madcon vindt een brief in zijn kluisje, wordt heel erg boos, schrijft in grote brandende letters 'LIAR' op het schoolplein en valt tenslotte binnen in de meisjesdouche waar de briefschrijfster hem een klap in zijn gezicht geeft. So far so good, maar waarom de verkering daarna, in de feestelijke slotscene, weer helemaal aan is werd mij zelfs na drie keer kijken niet goed duidelijk.

Ondertussen is Liar wel gewoon een vrolijk gefilmde highschool-video waar je zelfs als je er niks van begrijpt toch een goed humeur aan overhoudt. Missie geslaagd dus, al ben ik nog steeds nieuwsgierig wat er nu in die brief stond.

(En voor de geïnteresseerden: op de clipzenders in thuisland Noorwegen schijnt 's avonds na tienen ook een 'ongecensureerde' versie rond te zwerven).

En de muziek?

Beter goed gejat dan slecht bedacht is een leuk motto, maar wat moet je daarna? Madcon stond na het internationale succes van Beggin' – een nummer dat de twee mannen niet zelf hebben geschreven – voor de onmogelijke opdracht een geschikte opvolger op te nemen. Het resultaat klinkt alsof er een ghettoblaster met Die Grote Hit boven een echoput is gehouden: iedere seconde van Liar doet letterlijk denken aan Beggin', zonder dat het er ooit precies op lijkt. Slim gespeeld Madcon, heel slim gespeeld, mijn complimenten. Ik ben nu alleen wel héél nieuwsgierig naar jullie plannen voor de volgende single.

Zie ook:
- Nieuwe video: Madcon – Beggin'

Met dank aan Rick voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Madcon – Liar

  1. JP

    Het is wel een amerikaanse release,
    Dus in het engels.

    Maar het is alleen soms lastig te verstaan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>