Nieuwe video: Lana Del Rey – Bel Air

Zet Lana Del Rey tussen vijf rookmachines. Op een stenen vloer. In een wapperende witte jurk. Laat haar dromerig in de camera staren. Triestig zelfs, zoals alleen Lana dat kan. En vertel dan wat deze dame nog meer nodig heeft om de juiste snaar te raken? Juist, helemaal niets.

Een groter verschil met haar laatste videoclip Ride is haast niet denkbaar. Dat was een bombastisch opgezet epos, dat maar liefst tien minuten duurde. Beslist Lana’s beste videoclip tot nu toe, dus waarom zou ze proberen daar op korte termijn overheen te komen? Dat probeert ze met Bel Air dan ook niet. En dat hoeft ook niet, want juist met deze rokerige, beetje beangstigende sfeer versterkt ze haar muziek. Eigenlijk zijn we dus best blij dat ze het simpel houdt, want een overtreffende trap is soms gewoon niet nodig.

De muziek
Het zou een goede filmsoundtrack kunnen zijn, met dat voortdurende mysterieuze pianoriedeltje. Lana kiest hier niet voor een nummer dat commercieel goed ligt (absoluut niet zelfs), maar laat weer eens blijken dat zij momenteel de absolute koningin van de melancholiek is.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Lana Del Rey – Bel Air

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>