Nieuwe video: Diggy Dex/Skiggy Rapz – 1,2,3,4


Hier is een unieke samenwerking: de nieuwe videoclip van Diggy Dex en Skiggy Rapz kan prima op zichzelf staan, maar is tegelijkertijd ook een prequel op de nieuwste van Engel (eveneens met gastrol van Diggy Dex). De twee clips vertellen niet echt één verhaal, maar horen wel bij elkaar. Dus om te beginnen: 1,2,3,4 gaat over het gezellige avondje uit.

De sfeer is goed, de band staat op het podium, het publiek gaat uit zijn dak. Ik wil niet zeggen dat de clip er ouderwets uitziet, maar de sfeer en aankleding zijn wel stijlvol op een manier die je tegenwoordig niet vaak meer ziet. Erg mooi gefilmd, maar op zichzelf natuurlijk nog niet echt bijzonder.

1,2,3,4 wordt pas leuk als de kleine grapjes voorbij komen. De handgebaartjes van de rappers. De man die links van de andere man staat en hem op zijn rechterschouder tikt. Het optreden dat wordt stilgelegd als Diggy en Skiggy er letterlijk de stekker uit trekken (want inderdaad: waarom niet?). Voor zo goed als dat mogelijk is in een videoclip van vier minuten geeft 1,2,3,4 je echt het gevoel dat je de personages leert kennen.

Ook leuk: bekijk het hele 'verhaal', 1,2,3,4 én Sorry, achter elkaar als één lange videoclip. Inclusief extra introfilmpje waarin je vooral de dames beter leert kennen tijdens een spannend potje pool.

En de muziek?

Doe de test bij jezelf: toen de stekker eruit werd getrokken, in de clip, riep jij toen net zo hard ahhh als de rest van het publiek? Wij wel, en dat zegt toch wel iets over de kwaliteit van de muziek. Diggy en Skiggy rappen over een heerlijk funkende soundtrack met échte drums en échte (bas)gitaren. Wij kunnen er alleen maar heel erg vrolijk van worden. Meer! Meer!

Zie ook:
- Nieuwe video: Engel/Diggy Dex – Sorry

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Diggy Dex/Skiggy Rapz – 1,2,3,4

  1. JP

    Dat meisje in het BEOORDELINGSPLAATJE ken ik :D

    (uitleg in ENGEL/Diggy Dex – SORRY )

      /   Reply  / 
  2. erik

    Ik had haar afbeelding bijna links gezet (als in: niet verstopt achter de sterren) ;)

    Het is wel een grappig/opvallend plaatje met haar handen zo, maar de artiest zelf leek me uiteindelijk toch belangrijker.

      /   Reply  / 
  3. Anne.

    leuk! Normaal hou ik niet zo van Nederlandse rappers, maar dit klinkt goeeed!:D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>