Nieuwe video: Yes-R – Uit Elkaar


Half-geslaagde videoclip over het einde van Yes-R's relatie. De video is nergens briljant, maar de scenes waarin het gelukkige stel nog bij elkaar is werken duidelijk het beste. Zonder veel uitleg zien we hoe Yes-R zijn meisje leerde kennen, hoe ze samen gelukkig waren, maar ook hoe ze steeds vaker ruzie kregen.

Yes-R hoeft nog geen Oscar-nominaties te verwachten voor zijn acteerwerk, maar het zijn aandoenlijke filmpjes die de verliefdheid goed overbrengen.

In ieder geval spreken ze stukken meer tot de verbeelding dan de andere helft van de video. Het gedeelte waarin Yes-R weinig anders doet dan rondhangen in zijn appartement. Hij is uiteraard alleen (ze zijn immers Uit Elkaar), maar echt depressief ziet hij er niet uit. Het gevoel van eenzaamheid dat de regisseur waarschijnlijk wilde overbrengen komt in deze scenes nauwelijks uit de verf.

En de muziek?

Met zijn krampachtige rijmschema, en af en toe een paar lettergrepen teveel, vond ik de songtekst achteraf nog het meest irritante onderdeel van deze single. Maar de verschrikkelijk zoetsappige R&B doet daar eigenlijk nauwelijks voor onder, en onderschat ook het nare vocoder-effect niet (Yes-R's vervormde stem). Er zijn hier meer dan genoeg irritante dingen om een hekel aan te hebben!

Met dank aan Maarten voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Yes-R – Uit Elkaar

  1. Steef

    K vind dit een hartstikke vet nummer! Het is heel anders dan zijn andere muziek, en er zijn zoveel teksten die zo zijn, dus t valt allemaal wel mee..

      /   Reply  / 
  2. Girl

    omg die uithalen klinken zoooo dom en noob… wel mooi liedje hoor, maar dit is echt noobtekst. ;p
    met hoooooooooooopuuuuuh en looooooooooopuh.
    whatever. leuk liedje mr idd, rijmschema klinkt gwoon zo slecht.

      /   Reply  / 
  3. Cees

    Yes-R aka Akon van de lagen lande?? maar dan 1000 x minder… dit is echt dieptriest

      /   Reply  / 
  4. iman

    tbarke allah 3lik yes r, ik vind liedje heer erg leuk en ik hoor het elke dag, ga zo verder.

      /   Reply  / 
  5. ik

    sat is maryam hassouni toch?

      /   Reply  / 
  6. Melanie

    Woo echt mooi (L)

      /   Reply  / 
  7. Stefan

    Hahaha, kom nou! Je kunt niet pretenderen hardcore-rapper te zijn, maar op hetzelfde moment zoetsappige R&B-nummers maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>