Nieuwe video: Findel – Burnin’ On Sunday


Iemand van Findel's platenlabel mailde me om te vragen of videoclips.blog niet eens aandacht wilde schenken aan 's mans nieuwste videoclip. Wel wel, dacht ik, ze hebben daar hun huiswerk goed gedaan. Findel's lijst met invloeden leest als een opsomming van mijn favoriete bandjes en hij houdt ook nog van oude videogames (ik ook!). Die omschrijving van de muziek alleen al: "Sounds Like: when playing commander keen on your old 386 while listening to your favourite punkrock band!"

Geen verrassing dus dat ik erg vrolijk werd van deze clip. Burnin' On Sunday is een feest van herkenning voor iedereen die houdt van pixel-art, oude spelletjes en Commander Keen in het bijzonder. Nu was Commander Keen eigenlijk nooit één van mijn favorieten, maar het zij Findel vergeven omdat de video zo tof is uitgewerkt.

Samen met z'n vriendin speelt Bart van Dalen de hoofdrol in zijn eigen retro computerspel (ouderwets grote pixels zover het oog reikt). Het begint heel onschuldig met het verzamelen van wat 'love-points', maar het spel neemt een dramatische wending als een kwaadaardige robot Bart opsluit in een ondergronds level en ondertussen zijn vriendin kidnapt. Of dat nog wel goed afloopt mag je zelf bekijken in deze vermakelijke videoclip.

En de muziek?

Findel maakt geluiden die inderdaad klinken als nostalgische videogame muziek, en speelt daar vervolgens vrolijke pop/rock liedjes overheen op zijn elektrische gitaar. Het klinkt geweldig. Zo komen we de tijd wel door terwijl we wachten op het derde titelloze album van Weezer (24 juni!). Findel is alleen, zoals wel meer artiesten, niet zo goed in het beoordelen van zijn eigen muziek. Ga naar zijn website en hoor hoe de musicplayer aldaar een paar liedjes speelt die stuk voor stuk nog veel harder een toffe clip verdienen dan Burnin' On Sunday!

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Findel – Burnin’ On Sunday

  1. robert

    Dat klinkt best lekker! Hebben ze ook al een album?

      /   Reply  / 
  2. Mayra

    Echt een SUPER clip!!

      /   Reply  / 
  3. Kars

    Vooral het laatste deel van het liedje klinkt super. leuke clip ook

      /   Reply  / 
  4. dd

    Een jaar geleden stond Findel nog in Elle magazine, ik dacht eerlijk gezegd dat ik na ik dat artikel had gelezen, niks meer van hem zou horen/lezen. Leuke single alleen de clip minder

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    wat een slechte clip zeg!!!!!

    mja blijkbaar gaat deze shit winnen deze week:S

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: Only Seven Left - My Side Of The Story | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>