Nieuwe video: Blaudzun – Blindspot


‘s Nachts komen de vreemde mensen naar buiten. Het soort mensen dat graag midden in de nacht langs de snelweg ligt in hun trouwjurk. Met een gasmasker op. Blaudzun (de Nederlandse singer-songwriter Johannes Sigmond) rijdt er voorbij in zijn auto en kijkt ernaar.

Waarom al die vreemde nachtvogels daar zo langs de snelweg liggen wordt nooit echt duidelijk. Zo gaan de dingen nu eenmaal als het buiten donker is, teveel uitleg zou de magie maar verpesten. Het mysterieuze einde biedt wat dat betreft ook al frustrerend weinig houvast. Blaudzun stapt uit zijn auto en verdwijnt in de nacht. Misschien wel om zijn plaats in te nemen tussen alle andere snelwegliefhebbers.

Maar is het nu een goede clip? Persoonlijk vonden wij hem wel boeiend en vooral erg sfeervol gefilmd, al zal de gemiddelde TMF-kijker inmiddels wel verveeld roepen dat Blind Spot ‘saai’ is en ‘niet genoeg actie‘ heeft.

En de muziek?

Erg fraai! Blaudzun heeft een mooie stem en zingt met Blind Spot een prachtig verstild liedje. Vooral tijdens de instrumentale passage (zodra de drums invallen) is het heerlijk wegdromen en lijkt de combinatie beeld en muziek ook opeens een stuk beter te werken. Ik ben aangename verrast door deze zanger, waar ik voor deze nacht nog nooit van had gehoord.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Blaudzun – Blindspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>