Nieuwe video: Leaf – Motherfucker


Het idee dat iedere Amerikaan al zijn dromen waar kan maken door er hard voor te werken. Dat is nu die veelbesproken 'American Dream'. In de praktijk komt het meestal neer op een vrijstaand huis met twee kinderen, een witte labrador (met bruine oren) en een witgeschilderd hek om de tuin; de klassieke ingrediënten voor een fikse midlifecrisis. Leaf-zanger Tienus hoeft voorlopig nog niet bang te zijn dat hij in die specifieke valkuil trapt, maar zijn situatie ziet er ook niet al te zonnig uit.

"I got no job
No money
I got nothing
"

Dat is inderdaad wat je noemt een motherfucker van een situatie om in te zitten. En alsof het nog niet erg genoeg is hebben alle andere leden van Leaf hun Amerikaanse Dromen al wel helemaal waargemaakt. Ze zingen Tienus toe vanachter hun witgeschilderde hekjes.

Zulke ironie kunnen wij wel waarderen, hier bij videoclips.blog. Als de rest van de clip dan ook nog volzit met klokken die Tienus uitlachen en drie zwaarlijvige danseressen die de 'fat printed digits' op zijn telefoonrekening moeten voorstellen, kunnen we eigenlijk geen andere conclusie trekken: zeer geslaagde videoclip.

En de muziek?

Een stuk minder aanstekelijk dan Wonderwoman en New Song. Motherfucker klinkt niet vervelend, maar ik mis het briljante refrein dat plechtig belooft de rest van de dag in mijn hoofd te blijven zitten. Het enige waar ik echt van heb genoten is de songtekst. Veel beter te genieten dan de quasi-diepzinnige poëzie waar de meeste Engelstalige Nederlandse bandjes mee op de proppen komen.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Leaf – Motherfucker

  1. JP

    ik hoorde dit lied 2x live op TV.
    Bij de finale van de goudenkooi en nog ergens.
    En toen dacht ik, Menen ze dit nou serieus?

    En nu zingt de het meisje veel minder tekst, en ik vind dat zij toch iets meer aandacht trekt en ook misschien iets beter zingt.

      /   Reply  / 
  2. iat

    mooi clip apart alleen een beetje raar met die klok en zo en dat 123 is die man die boxer niet van een ander clip van di-rect ofzo?

      /   Reply  / 
  3. ronja

    lijkt wel heel erg op wonderwoman…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>