Nieuwe video: Fedde Le Grand/Funkerman – 3 Minutes To Explain


Fedde Le Grand en Funkerman gunnen zichzelf maar drie minuten de tijd om een verhaal te vertellen dat eigenlijk iets te ingewikkeld is voor een simpele videoclip. Via ingenieuze flashbacks mogen we erachter komen waarom Funkerman precies wordt aangeklaagd. Dat is: als je het tenminste wakker houdt. Erg interessant wil het verhaal niet worden en de ontknoping valt ook al tegen.

De Funkerman zelf blijft er in ieder geval behoorlijk kalm onder. Onderuitgezakt en ongeïnteresseerd hangt hij in de rechtzaal en lijkt totaal niet onder de indruk als een man en een vrouw hem komen beschuldigen. En waarom zou hij ook? Het enige wat hij heeft gedaan was ze een koptelefoon opzetten om wat muziek te laten horen.

Enig lichtpuntje is dat 3 Minutes To Explain er wel fraai uitziet. Niet alleen vanwege de sfeervolle zwart/wit beelden, maar ook omdat alle decors expres zo kaal mogelijk zijn gehouden. Het geeft alles een heel clean uiterlijk dat je graag een interessantere verhaallijn had gegund.

En de muziek?

Erg verrassende track waarin de 'oude' Fedde Le Grand nauwelijks is te herkennen. Met zijn tergend langzame opbouw is 3 Minutes To Explain veel subtieler dan we van hem gewend zijn. Fluisterraps worden afgewisseld met een krachtige soulzangeres en zelfs tijdens de onvermijdelijke climax weet Fedde het onderkoelde geluid vast te houden. Veel beter dan ik had verwacht.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Fedde Le Grand/Funkerman – 3 Minutes To Explain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>