Nieuwe video: SpaceKees – Is Het Dan Zo Kut


Een openstaande rekening van vierduizend Euro, een emmer water in je gezicht en op het nippertje de bus missen. Soms zit het mee, maar soms is het leven gewoon kut. Niet als je SpaceKees heet natuurlijk, die rapt vrolijk dat hij zich niks aantrekt van tegenslagen en chronisch gelukkig is, maar de videoclip bewijst zijn ongelijk.

Van alle problemen in deze videoclip (sommigen zelfs behoorlijk serieus) wordt er niet één opgelost. Dus nee, het komt niet goed, het valt niet mee, en het is inderdaad zo kut. Niet echt een toepasselijke video voor zo'n positief liedje.

Buiten dat is het natuurlijk wel een aardige clip. Is Het Zo Kut werd bijna helemaal gefilmd op straat en ziet er lekker spontaan uit. Terwijl SpaceKees, Jiggy Djé en Kleine Jay hun ding doen zien we terloops hoe andere stadsbewoners de hele dag pech hebben. Het is jammer dat al die losse anekdotes niets met elkaar te maken hebben en dat we nooit zien hoe de verhaaltjes aflopen, maar als je geen bezwaar hebt tegen een vrijblijvende zomerse videoclip kan deze er goed mee door.

En de muziek?

Mijn broertje was er helemaal weg van, maar zelf ben ik niet echt enthousiast. De muziek is okee, met precies het juiste evenwicht tussen vrolijkheid en melancholie, maar de onverschillige manier waarop de drie mannen het nummer volzingen verpest het wat mij betreft nogal. Vooral het refrein komt er irritant hortend en stotend uit. Er zijn in Nederland toch wel zangers te vinden die dat (veel) beter hadden gekund.

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: SpaceKees – Is Het Dan Zo Kut

  1. chansadres

    Inderdaad. Zelf vond ik eerste single Pe pe pe stukken beter. Al haalt hij niet meer het niveau van zijn eerste album.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>