Nieuwe video: Voicst – High As An Amsterdam Tourist


Die f*cking toeristen ook altijd. Je kunt tegenwoordig geen zijstraat meer inslaan zonder dat je tegen een oversized rugzak botst of een foto moet nemen van het zoveelste Japanse echtpaar. Rockbands zijn van minder gek geworden en ook Voicst beleeft in High As An Amsterdam Tourist een uiterst frustrerende dag.

Niet alleen vanwege de toeristen trouwens. Ook domme mensen die niet begrijpen hoe een parkeermeter werkt zorgen voor irritatie. En interviewers die per ongeluk een drankje omstoten. Eigenlijk lijkt bijna alles een bron van ergernis voor Voicst. 'Relax,' zou je ze willen toefluisteren. Het leven is zo slecht nog niet. Je moet alleen af en toe de tijd nemen om de rozen te besnuffelen, of zoiets!

Tijdens dat interview vertelt drummer Joppe ook nog dat Voicst wat hem betreft de beste band van deze tijd is, waar de koeien (die ook een televisie in hun weiland hebben) het helemaal niet mee eens zijn. 'A load of bull…!' is het oordeel. Die herkauwende beesten vormen gedurende de hele clip een prachtig contrast met het constante gestress van de bandleden. En of het nu expres gebeurt of niet, aan het einde van de grappige video geven ze Voicst toch maar mooi een waardevolle les in onthaasten.

En de muziek?

Iedereen die het album van Voicst heeft gehoord weet hoe effectief dit nummer is als plaatopener. Het klinkt alsof er een intro wordt overgeslagen waardoor je meteen middenin de muziek valt. Het blijft een geweldig nummer. Een enorme stoot energie waar de band op een één of andere is geslaagd zowel een banjo als een zingende zaag in te verwerken.

Zie ook:
- Nieuwe video: Voicst – Feel Like A Rocket
- Nieuwe video: Voicst – Everyday I Work On The Road

Met dank aan Gabri voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Voicst – High As An Amsterdam Tourist

  1. Kars

    Wooow klinkt weer geweldig. Vind dit toch één van de weinige goeie Nederlandse bands. Hoop dat ie wat langer blijft hangen dan I feel like a rocket, die was ik na een tijdje toch zat.. Maar dit is weer een heel ander geluid eigenlijk, dus denk dat dit echt een blijvertje is.

      /   Reply  / 
  2. erik

    Ik vind Voicst ook eigenlijk meer een albumband, dan komen de nummers pas echt goed tot hun recht. Vooral die laatste plaat is zó goed. Je zit de hele tijd met grote vreze te wachten tot de verplichte saaie ballad of mid-tempo rocker zich aankondigt, maar hij komt gewoon niet. :p Alleen maar energieke springliedjes, achter elkaar, een geweldige luisterervaring. En toch nog verrassend gevarieerd!

      /   Reply  / 
  3. Kars

    Echt? Geen afgezaagde rock-ballads? klinkt als het perfecte album!
    Misschien toch maar eens gaan aanschaffen..

      /   Reply  / 
  4. erik

    Nou okee, bij nadere inspectie is ‘Second Blow’ eigenlijk toch een soort onopvallende ballad (zelfs zo onopvallend dat hij me blijkbaar nauwelijks is opgevallen. Maar hij is dan ook ingeklemd tussen twee dijken van songs).

    En het laatste nummer is een maf liedje van anderhalve minuut. Die valt ook een beetje uit de toon (hoewel ik dat dan weer wel een erg leuke afsluiter vind), voor de rest is het één en al energie.

    Als je zegt dat je de vorige twee singles van Voicst leuk vond weet ik zeker dat je het hele album ook zal waarderen. Allemaal sterke songs en constant het tempo lekker hoog. Eén van de beste albums van het jaar en Second Blow zal jou vast ook nauwelijks opvallen. ;)

      /   Reply  / 
  5. Lianne

    “Een enorme stoot energie…”
    Ehm, waar? Het blijft een beetje in het zelfde zitten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>